Het spookt al weken door mijn hoofd. Ik ga een maand geen vlees eten. Maar wanneer en hoe wist ik nog niet. Ik ben een tijdje vegetariër geweest, omdat dit mijn darmen veel meer rust gaf. En opeens at ik af en toe  toch weer vlees. De laatste maanden at ik eigenlijk alleen af en toe nog een stukje kip (en met carnaval een kroket). Ik deel op mijn blog voornamelijk vegetarische recepten en soms zelf vegan recepten.

Ik ben eigenlijk al heel lang klaar met vlees om verschillende redenen (denk aan klimaat, gezondheid, dierenwelzijn) maar toch at ik het af en toe nog wel. Uit gemakzucht ofzo? Echt zo raar hoe dit in je hoofd werkt. Een echt antwoord waarom ik af en toe vlees eet kan ik jou niet geven. Er zijn mensen die zeggen: Suus het is al super goed dat jij zo weinig vlees eet! En misschien is dat ook wel zo maar toch voelt het alsof ik het half doe. Het voelt gewoon niet goed meer.

Op het moment dat ik dit artikel van de correspondent las dacht ik wie hou ik nu voor de gek? Alleen mezelf toch?! Lees dit artikel alleen als je er zelf ook interesse in hebt. Ik wil jou echt niet overtuigen om vegetariër te worden. De overtuiging om geen vlees meer te eten zal echt uit jezelf moeten komen. En niet omdat ik zeg dat jij ook een maand vlees moet laten staan.

Wat kan je deze maand op Puur Suzanne verwachten?

Ik zal zelf in de maand maart geen vlees eten. Ik ga jullie deze maand samen met mijn medebloggers heel veel vega inspiratie geven. Ik ga heerlijke vegetarische recepten met jullie delen, ik zal kookboeken tips geven en daarnaast zal ik met jullie delen hoe mij deze maand af ging. En daarnaast zullen er natuurlijk ook veel lifestyle artikelen online komen.

Ik heb niet als doel om jou te overtuigen om te stoppen met vlees maar vooral te inspireren om vlees wat vaker te laten staan. Vegetarisch eten is namelijk hartstikke lekker en alle kleine beetjes helpen.

Doe jij met mij mee? Mocht je vragen hebben of nog een verzoek hebben voor een bepaald recept of een artikel dan hoor ik dat graag van je!

Volg mij op instagram daar zal ik de komend maand mijn ervaringen delen. 

Laatste berichten van Suzanne (alles zien)