Op 1 maart kondigde ik hier aan om een maand geen vlees te eten. In de maand maart ging ik de uitdaging met mezelf aan om vlees te laten staan. En nu zijn jullie allemaal heel benieuwd of ik dat 31 dagen heb volgehouden. Het is mij gelukt om elke dag te koken zonder vlees. Ik vond dat absoluut niet lastig of moeilijk. Ik werd enorm uitgedaagd in de keuken, ik heb heerlijke vleesvervangers gegeten en heb leuke nieuwe gerechten gekookt. En een aantal van deze recepten heb ik hier al gedeeld met jullie maar er zijn ook nog een aantal recepten die nog online moeten komen. Zo komt er binnenkort een heerlijke pasta met walnoten online. Echt zo lekker!

Maar het ging niet altijd zo goed hoor. Ik ging uiteten met vriendinnen en wij deelde allerlei hapjes en at per ongeluk een hapje met vlees. Ik dacht er niet bij na en had niet helemaal door dat het vlees was. En ik at ook nog tijdens een borrel 1 bitterbal in plaats van een kaassoufflé. Oeps! Dus nee ik ben niet 31 dagen helemaal vleesvrij geweest. Vlees thuis laten staan is geen probleem (ik koop het gewoon niet) maar buiten de deur heb ik er toch iets meer moeite mee. Echt zo stom. Oooh en die stomme bitterballen, ik blijf er trek in hebben. Ik ben eigenlijk al heel lang klaar met vlees om verschillende redenen (denk aan klimaat, gezondheid, dierenwelzijn) maar toch at ik het af en toe nog wel. Uit gemak, omdat ik het lekker vind en meestal in sociale situaties. Maar het voelt gewoon echt niet goed meer. Ik kan het vlees eten niet meer goed praten voor mezelf. Ik laat het vlees dus ook na april staan. En nu ik dit hier typ ben ik blij dat ik een extra stok achter de deur heb. Ik heb gelukkig al tips gekregen voor goede vegetarische bitterballen dus van dat probleem ben ik ook af ;-)

Wat gaat er veranderen op Puur Suzanne?

Ik wil je op Puur Suzanne (blijven) inspireren met heerlijke vegetarische recepten. Vegetarisch eten is namelijk hartstikke lekker en als iedereen 1 dag in de week vlees zou laten staan dan helpt dit zeker mee. Vorige week kreeg ik nog zo’n lief berichtje van een volger. Zij gaf aan dat zij door mij wat vaker vegetarisch at. En ja daar doe ik het voor! Ik ben ook na het zien van de beelden uit het slachthuis van twee weken geleden echt klaar met vlees en wil het daarom ook niet meer promoten. Ik zal daarom geen recepten meer delen met vlees op mijn blog. En er zijn al zoveel recepten met vlees op het internet. Het wordt tijd dat er meer vegetarische recepten komen.

Alle bestaande recepten met vlees die op Puur Suzanne staan ga ik niet offline halen. Het zijn fijne recepten en als jij vlees wilt eten. Doe dat! Ook ga ik jullie niet overhalen om nooit meer vlees te eten, want die overtuiging moet vanuit jezelf komen. Ik ga mezelf ook niet de stempel vegetariër geven omdat ik dat niet ben. Ik eet geen vlees meer maar zal nog wel af en toe een stukje vis eten.

Ik vind dit best spannend om zo te delen. Zullen er mensen afhaken? Of krijg ik er juist volgers bij? Wat ik geleerd heb ik de ruim 3 jaar dat Puur Suzanne bestaat dat ik moet doen wat goed voelt voor mij. En het vlees laten staan voelt op dit moment echt heel goed. Hebben jullie nog verzoek recepten? Of andere vragen. Laat het mij dan zeker weten. Je kan mij altijd een e-mail sturen via info@puursuzanne.nl. Ook ben ik te bereiken via Facebook en Instagram.

Laatste berichten van Suzanne (alles zien)