Op 1 maart kondigde ik hier aan om een maand geen vlees te eten. In de maand maart ging ik de uitdaging met mezelf aan om vlees te laten staan. En nu zijn jullie allemaal heel benieuwd of ik dat 31 dagen heb volgehouden. Het is mij gelukt om elke dag te koken zonder vlees. Ik vond dat absoluut niet lastig of moeilijk. Ik werd enorm uitgedaagd in de keuken, ik heb heerlijke vleesvervangers gegeten en heb leuke nieuwe gerechten gekookt. En een aantal van deze recepten heb ik hier al gedeeld met jullie maar er zijn ook nog een aantal recepten die nog online moeten komen. Zo komt er binnenkort een heerlijke pasta met walnoten online. Echt zo lekker!
Maar het ging niet altijd zo goed hoor. Ik ging uiteten met vriendinnen en wij deelde allerlei hapjes en at per ongeluk een hapje met vlees. Ik dacht er niet bij na en had niet helemaal door dat het vlees was. En ik at ook nog tijdens een borrel 1 bitterbal in plaats van een kaassoufflé. Oeps! Dus nee ik ben niet 31 dagen helemaal vleesvrij geweest. Vlees thuis laten staan is geen probleem (ik koop het gewoon niet) maar buiten de deur heb ik er toch iets meer moeite mee. Echt zo stom. Oooh en die stomme bitterballen, ik blijf er trek in hebben. Ik ben eigenlijk al heel lang klaar met vlees om verschillende redenen (denk aan klimaat, gezondheid, dierenwelzijn) maar toch at ik het af en toe nog wel. Uit gemak, omdat ik het lekker vind en meestal in sociale situaties. Maar het voelt gewoon echt niet goed meer. Ik kan het vlees eten niet meer goed praten voor mezelf. Ik laat het vlees dus ook na april staan. En nu ik dit hier typ ben ik blij dat ik een extra stok achter de deur heb. Ik heb gelukkig al tips gekregen voor goede vegetarische bitterballen dus van dat probleem ben ik ook af ;-)
Wat gaat er veranderen op Puur Suzanne?
Ik wil je op Puur Suzanne (blijven) inspireren met heerlijke vegetarische recepten. Vegetarisch eten is namelijk hartstikke lekker en als iedereen 1 dag in de week vlees zou laten staan dan helpt dit zeker mee. Vorige week kreeg ik nog zo’n lief berichtje van een volger. Zij gaf aan dat zij door mij wat vaker vegetarisch at. En ja daar doe ik het voor! Ik ben ook na het zien van de beelden uit het slachthuis van twee weken geleden echt klaar met vlees en wil het daarom ook niet meer promoten. Ik zal daarom geen recepten meer delen met vlees op mijn blog. En er zijn al zoveel recepten met vlees op het internet. Het wordt tijd dat er meer vegetarische recepten komen.
Alle bestaande recepten met vlees die op Puur Suzanne staan ga ik niet offline halen. Het zijn fijne recepten en als jij vlees wilt eten. Doe dat! Ook ga ik jullie niet overhalen om nooit meer vlees te eten, want die overtuiging moet vanuit jezelf komen. Ik ga mezelf ook niet de stempel vegetariër geven omdat ik dat niet ben. Ik eet geen vlees meer maar zal nog wel af en toe een stukje vis eten.
Ik vind dit best spannend om zo te delen. Zullen er mensen afhaken? Of krijg ik er juist volgers bij? Wat ik geleerd heb ik de ruim 3 jaar dat Puur Suzanne bestaat dat ik moet doen wat goed voelt voor mij. En het vlees laten staan voelt op dit moment echt heel goed. Hebben jullie nog verzoek recepten? Of andere vragen. Laat het mij dan zeker weten. Je kan mij altijd een e-mail sturen via info@puursuzanne.nl. Ook ben ik te bereiken via Facebook en Instagram.
- Noodles met pittige tempeh - 26/11/2023
- Glutenvrije amandelkoekjes - 19/11/2023
- Andijviesalade met champignons - 16/11/2023
Ik vind het alleen maar super! Sinds een maand eet ik ook geen vlees meer en ik eet zoveel lekkere dingen :) Extra inspiratie is alleen maar goed. ;) En net als jij zegt.. Helemaal nu ik een maand geen vlees eet (en het me opvalt hoe ontzettend veel vlees er door mensen gegeten wordt. Denk alleen al aan het lopend buffet dat ik dinsdag had), kan ik het voor mezelf niet meer goed praten om wel vlees te eten.
Wat goed van jou Kirsten! Ja erg he hoeveel vlees er gegeten wordt. Vooral in sociale situaties is het echt nog een grote uitdaging!
Alleen maar leuk en goed! Voor volgers zou ik niet zo bang zijn, zijn juist genoeg mensen op zoek naar inspiratie.
Bedoel je de bitterballen van de vegetarische slager? Die zijn echt misschien wel lekkerder dan die van vlees. Zo goed!
Ja die bedoel ik! Maar heb ik gehoord dat de lidl hele lekkere verkoopt maar moet ze nog komen. Ik hou je op de hoogte!
Nou, je hebt er gewoon een volger bij hoor met deze actie!! Ben een matig vleeseter maar heel nieuwsgierig naar je vleesloze recepten ;-))
Yeah leuk Denise :-)
Hoi,
Wat goed! Ik denk daar ook steeds vaker aan, maar die stap zetten is dan weer wat moeilijker. Steeds vaker weinig tijd om te koken en nieuwe recepten proberen wordt dan ook lastig. Ik blijf je zeker volgen! En hoop wat vaker zonder vlees te eten…dus zeer benieuwd naar je recepten.
Groetjes Nicole
Het kan ook zeker een lastige stap zijn. Ik vond dat ook dit is iets wat al tijden speelt in mijn hoofd en door de challenge hier met mezelf aan te gaan en het ook zwart op wit te zetten heeft mij wel geholpen. Leuk dat je mij blijft volgen! Veel succes met je zoektocht! Groetjes, Suzanne
Super, dat deze beslissing voor jou goed voelt! Zelf eet ik ook geen vlees, maar wel vis. Sociale situaties worden er is makkelijker door.
Makkelijke, snelle recepten zonder vleesvervangers ‘recht uit het schap van de winkel’, zijn altijd welkom!
Hier ook nog een visliefhebber ;-)
Hoi Suzanne,
Wat goed van je! Ik heb sinds het slachthuis in het nieuws kwam en na het lezen van het artikel op de correspondent ook besloten helemaal geen vlees meer te eten. Het voelt voor mij ook niet meer goed om dit te doen.
Gelukkig at ik al weinig vlees, dus tot nu toe merk ik er nog niks van. Dus vegetarische receptjes zijn alleen maar fijn :-).
Vanavond ga ik bij mijn moeder eten en die eet op vrijdag vaak patat. Normaal gesproken nam ik daar natuurlijk wel een frikandel of kroket bij, maar ik ga voor vanavond eens kijken naar een lekker vegetarisch alternatief! Gelukkig zijn die er tegenwoordig genoeg.
Groetjes,
Kim
Hoi Kim,
Bedankt voor je uitgebreide reactie. Precies dezelfde redenen als ik heb dus. Leuk om te lezen. Ik ben benieuwd of het je gelukt is met je vegetarische snack! Groetjes, Suzanne
Wat goed om te lezen dat het zo een positieve ervaring is geweest deze maand! Ik blijf je zeker volgen want ook ben langzaam aan het overstappen naar geen vlees meer. Het label vind ik zelf ook lastig, maar ik heb voor mezelf gewoon bedacht dat ik er bewust over nadenk en als ik dan toch vlees eet of in mijn geval kip, dan wil ik wel letten op het soort kip wat ik in huis haal. Dus kom maar op met de recepten, ik ben er helemaal klaar voor! :-)
Suus, Groot gelijk dat je het geen label geeft dat maakt het alleen maar ingewikkeld voor jezelf. Ik ben at inderdaad ook een lange tijd alleen nog maar kip maar daar ben ik dus nu ook mee gestopt. En doe het vooral op jouw eigen tempo dan komt het vanzelf goed :-)
Hoi, ook ik ben net begonnen met het vlees te laten staan. Heb er ook af en toe nog wel wat moeite mee en dan vooral buiten de deur. En ook omdat de rest van het gezin wel gewoon vlees eet. Maar ook ik ben gestopt om dezelfde redenen als jij, ik kon het niet langer rechtpraten voor mezelf. Ik zal zeker langs blijven komen voor nieuwe vegetarische recepten!
Dank voor je reactie Tes! ja buiten de deur blijft hier ook een grote uitdaging.
Wat goeeeed!
Voelt heel fijn!
Hartstikke goed van je. Ik eet ook nog steeds vegetarisch en ik ben zelfs sinds april de vegan challenga aan het doen voor 30 dagen. Dat is nog wel een stap verder dan vega moet ik zeggen. En daar ga ik geregeld de mist mee in, dus ik ben benieuwd of ik daar na 30 dagen ook mee door wil gaan. En inderdaad is vegetarisch eten gewoon heel erg lekker dus vlees missen doe ik zeker niet!
Wat goed Simone. Super gaaf dat je de vegan uitdaging aan gaat. Ik wil dat ook gaan doen maar vind dat voor nu nog even te vroeg al ben ik er ook wel steeds meer mee bezig. Ik ga je blog in de gaten houden want ik ben heel benieuwd hoe jij dit ervaart.
Wat fijn Suzanne, dat je voortaan vega gaat. Daar ben ik als geboren vegetariër (heb altijd een natuurlijke afkeer van vlees eten gehad) erg blij mee want vind je (vega)recepten heel fijn en inspirerend.
Mooi ook dat je hier niet dogmatisch in staat, wat een fijne instelling.
Veel succes en bedankt voor alle leuke blogs en recepten tot nu toe!
Dank voor je fijne reactie Mara.
Je hebt er een volger bij ! Ik eet zelf sinds augustus 2016 geen vlees meer. Ik noem mezelf ook geen vegetariër want ik eet af en toe ook nog gewoon vis. Ik ben benieuwd naar al je lekkere recepten zonder vlees! Ik ga de pasta met champignons en walnoten in ieder geval gauw proberen.
Dank voor je fijne reactie Dana!
Wat goed! Ik eet eigenlijk (bijna) geen vlees meer na het zien van de documentaire Cowspiracy. Thuis is het inderdaad heel gemakkelijk, ik koop het gewoon niet en er zijn supergoede alternatieven. Als ik uit eten ga wil ik nog wel eens af en toe vlees eten, maar ik beperk het zo veel mogelijk. Fijn dat je zoveel vega recepten gaat delen! :)
Wauw Eva wat een goed stap! En inderdaad als je het dan af en toe eet als je uiteten gaat dan blijft het ook een “luxe”