Blue Monday. Vandaag is het blue monday. De meest deprimerende dag van het jaar. Ik citeer:

Op Blue Monday is de gezelligheid van de feestdagen naar de achtergrond verdwenen en zijn goede voornemens alweer verdrongen of verbroken. De vakantie is nog lang niet in zicht. De blauwe enveloppen vallen op de deurmat. Ook het weer werkt niet mee: het is donker, koud en nat. Blue Monday is een benaming voor de zogenaamd meest deprimerende dag van het jaar. Hoewel de bedenker, de Britse psycholoog Cliff Arnall, veel kritiek kreeg op zijn ‘wetenschappelijke formule’ is de term Blue Monday de laatste jaren veelvuldig te horen.

Natuurlijk is deze dag niet te vergelijken met een echte depressie. Maar de maand januari is ondanks dat ik jarig ben ook niet mijn favoriete maand. Ik voel mij altijd net een mol, omdat ik in het donker naar mijn werk ga en in het donker weer thuis kom. Het weer buiten is vaak koud en nat. Ik blijf het liefste binnen. Niet echt goed voor mijn humeur. Ik zelf vind het soms lastig om dingen positief te benaderen, maar hé de kortste dag van het jaar is al geweest dus de dagen worden weer langer! Yeah! Aan goede voornemens deed ik niet, dus ja dat ik de handdoek al in de ring heb gegooid is dus helemaal niet van toepassing.
Natuurlijk is het goed om doelen te hebben, maar waarom moet je precies op een januari beginnen met die doelen? Goede voornemens kunnen elke dag, elk uur en elk moment. Net zoals je ze elk moment weer kan wijzigen voor een ander doel. Is je goede voornemen dan direct mislukt? Ach het is maar hoe je het benadert.
Ik heb vandaag een vrije dag genomen. Afgelopen weekend was ik namelijk een weekend in Antwerpen, dus ik ga zo even mijn koffertje leegruimen, een wasje draaien en een paar blogs schrijven. Maar waarom ik eigenlijk echt vrij dag opgenomen heb is, omdat ik vanmiddag een fotografie workshop heb. Ik heb dus helemaal niet z’n vervelende Blue Monday en als jij wel moet werken vandaag  en er een blue monday wolk boven je hoofd hebt hangen. Bedenk dan dat op zo’n dag als vandaag het gewoon verantwoord is om vanavond in je joggingbroek op de bank onder een kleedje te zitten. Samen met een kop thee en een doos chocolade om vervolgens een serie op Netflix te kijken. Dus hé de Blue monday is zo slecht nog niet.

Fijne blue monday !

Volg je Puur Suzanne al via Facebook,Instagram of Pinterest? Ik zou het leuk vinden om jou daar ook te zien.

social
Laatste berichten van Yvonne (alles zien)