Al heel lang stond er een blog in mijn concepten over kokosolie. Het komt er steeds niet van om deze af te maken. Ik ben daarom heel blij met deze gastblog van Ilse de eigenaresse van Slim & Pure. Zij vertelt jullie met veel plezier hoe veelzijdig kokosolie is.

Niet alleen voeding is belangrijk voor je gezondheid. Ook wat we op ons lichaam smeren is heel beïnvloedbaar voor onze gezondheid! De huid is tenslotte ons grootste orgaan. Tevens is de huid het belangrijkste orgaan om ons lichaam te ontgiften. Dit proces wordt verstoord door hetgeen wat we vaak op ons lichaam smeren. Reguliere cosmetica zitten namelijk vol chemische stoffen. Niet alleen in make-up maar ook in doucheproducten en andere zogenaamde verzorgingsproducten, zitten veel toxische stoffen. We willen met deze producten onze huid juist verzorgen en verbeteren. Maar het tegengestelde doen we met veel van deze producten.

Ook ik heb jarenlang deze reguliere producten gebruikt. Tot het moment dat ik me hier in ging verdiepen. Ik schrok van de ingrediënten die veel van de reguliere cosmetica bevat. Gezonde voeding is één ding. Maar gezond leven is meer dan alleen dat.

Ik ben opzoek gegaan naar fijne biologische dagcrèmes, douchegels, parfums, shampoos en tandpasta’s.
Het is een hele zoektocht geweest om mijn persoonlijke fijne producten te vinden. Iedereen is zo zijn of haar eigen producten gewend en stelt er weer andere eisen aan. Wat iemand fijn vindt aan verzorgingsproducten, is namelijk heel persoonlijk. Ondertussen heb ik nu mijn favoriete biologische verzorgingsproducten in de badkamerkast in de douche staan.
Maar het goedkoopste verzorgingsproduct, wat ik veel gebruik en multifunctioneel is, is kokosolie.

Kokos, ik ben er gek op! De geur en de smaak vind ik heerlijk. Lekker tropisch..! Ik gebruik al jaren kokos in de keuken, ik zou het niet meer kunnen missen.
Vooral kokosolie, kokosmelk, kokoswater, kokosmeel en kokosrasp gebruik ik veelvuldig.

Niet alleen in de keuken maar ook voor je dagelijkse verzorging is kokos erg handig. Kokosolie is multifunctioneel. Sinds ik de reguliere cosmetica niet of zo beperkt mogelijk gebruik, gebruik ik kokosolie regelmatig als gezichtscrème, gezichtsreinigingsmiddel, haarolie, haarmasker, conditioner en als lipbalsem.

kokosolie werkt hydraterend en geeft de huid een goede beschermlaag. Het kan helpen bij verschillende huidproblemen, zoals acne, eczeem en psoriasis. Maar ook je haar wordt er sterker en gezonder door en het gaat roos tegen. Heerlijk verzorgend en zo weet ik zeker dat ik geen troep op mijn huid en haar smeer. Veel gezonder, lijkt me.

Kokosolie kun je heel goed combineren met baking soda. Dat is tevens een veelzijdig ingrediënt dat je ideaal kunt gebruiken als verzorgingsproduct. Je kunt het eindeloos in de badkamer gebruiken. Combineer het met kokosolie en je hebt een super gezichtsscrub. Of maak je eigen deodorant met deze ingrediënten.
Deze maak ik tot voor kort ook zelf.

Hieronder een receptje om DIY deodorantcrème te maken.
Lekker goedkoop en makkelijk!

Recept: deodorantcrème

Nodig:
3 eetlepels gesmolten kokosolie
2 eetlepels baking soda
2 eetlepels maïzena
Ik voeg er meestal ook nog een beetje van mijn biologische parfum aan toe.

Aan de slag:

Smelt de kokosolie in een pannetje, op een laag vuur. Doe dit vervolgens in een bakje.
Meng dit samen met de rest van de ingrediënten en roer het tot een gladde crème.

Waar gebruik jij kokosolie allemaal voor?