Een feit is dat: een vrouw gemiddeld 12 huidverzorgingsproducten per dag gebruikt. Dit stelt haar bloot aan 185 chemicaliën die mogelijk door haar huid in de bloedbaan worden geabsorbeerd… elke dag! – EWG The Environmental Working Group

Het gaat niet alleen om de chemicaliën in deze producten maar ook om de hoeveelheid producten die we gebruiken. We gebruiken nu meer huidverzorging en cosmetica dan ooit tevoren!

Die mooie huid van jou is het grootste orgaan van je lichaam. Het is een levende, ademende jas die je helpt bij de warmteregulatie van het lichaam, gifstoffen en chemicaliën uitscheidt. Maar liefst 60% van de chemicaliën die je aanbrengt absorbeert…… eeeeek!

Het nadeel hieraan is dat veel van de chemicaliën waar we dagelijks aan blootgesteld worden door huidverzorging en cosmetica producten worden gelinkt aan:

  •    Huidallergieën en irritaties
  •    Hormonale verstoringen en disbalans
  •    Abnormale celvorming
  •    Verminderde immuniteit en leverfunctie

Overstappen naar natuurlijke huidverzorging kan overweldigend zijn en ook duurder lijken. Daarom onze 5 tips om je beauty-routine cleaner en greener te maken:

  1. Definieer je ‘waarom’. Of het nu om je eigen gezondheid en welzijn gaat, de impact op het milieu of de wreedheid die de dieren wordt aangedaan. Zodra je beslist waarom je over wil stappen naar natuurlijk producten is het makkelijker om prioriteiten te stellen.
  2. Onderwijs jezelf (of Educate yourself!). Leer welke ingrediënten je het beste kunt vermijden, en welke veilig zijn.
  3. Lees labels. Lees ALTIJD het etiket voordat je een aankoop doet. ‘Nasties’ zoals wij ze noemen, ofwel nare ingrediënten, worden vaak verborgen onder een alternatieve naam of onderaan een ingrediëntenlijst.
  4. Laat je niet misleiden door NEPPE natuurlijke producten. Vaak zijn ook producten met ‘Natural’ of ‘Organic’ of ‘Natuurlijk’ of ‘Biologisch’ in hun naam niet natuurlijk of milieuvriendelijk. Door gebruik te maken van deze ‘gezondheidstermen’ in de naam van het product in plaats van in de omschrijving kunnen merken klanten gemakkelijk voor de gek houden.
  5. Verander één product tegelijk. Overstappen naar natuurlijke producten kan overweldigend zijn als je al je make-up en schoonheidsproducten in een keer gaat omwisselen. Wij raden aan om je oude en vertrouwde chemische producten, één voor één te vervangen door een natuurlijke, alternatieve variant, zodra je je oude product hebt opgebruikt.

Alhoewel we in de beauty industrie werken, draagt geen van ons beide veel make-up. We zijn allebei meer van de natuurlijke look, en gebruiken daardoor een kleine variatie aan producten. We hebben echter een aantal key-items die we gebruiken om onze beste gezichts eigenschappen te markeren en te definiëren. Onze favoriete producten zijn:

Voor het gezicht: De Bondi Blush van Ere Perez is de perfecte blush voor een natuurlijke, subtiele, gezonde blush op je wangen met een gouden/parelmoer glans. Gemaakt van rijstpoeder, geeft de Bondi Blush een mooie, zachte, gelijkmatige textuur. Je kunt de blush ook gebruiken om je oogleden een beetje kleur en sparkle te geven.

Voor je ogen: Oké. Als je eenmaal de Almond Oil mascara van Ere Perez hebt gebruikt ga je niet meer terug naar je oude, chemische mascara. Deze glossy mascara met Amandelolie en Vitamine E versterkt en voedt je wimpers en blijft de hele dag goed zitten. Een favoriet van schoonheids redacteuren over de hele wereld, een aankoop die wij nooit hebben betreurt.

Voor je lippen: Een van onze dagelijkse favoriete is de getinte Black Cherry lippenbalsem van Hurraw! Deze heeft een heerlijke (natuurlijke ;-) ) kersengeur en een dieprode tint die subtiel genoeg is voor ochtend of middag. Hurraw! Lippenbalsem is 100% natuurlijk, gecertificeerd vegan, gemaakt van Raw-ingredients, non-GMO en 100% gecertificeerde biologisch.

Voor een meer full-glamour, full-color is onze favoriet de Ere Perez Lipstick in de kleur Fiesta. Gemaakt op basis van olijfolie voor hydratatie en verzorging en om droge en ruwe lippen tegen te gaan. We houden van deze gewaagde en draagbare kleur voor die power meeting, een feestje of een avondje uit. Ere Perez lipsticks zijn gemaakt met 100% natuurlijke ingrediënten, zijn niet giftig en diervriendelijk.

Voor diegene die van een beetje meer make-up houden kun je onze volledige collectie en schoonheidsproducten bekijken in onze shop www.nourishednederland.nl . Nourished Nederland is our passion & it is our gift to YOU! Wij doen het minder leuke gedeelte voor jou, we onderzoeken de ingrediënten, we zorgen dat we de beste en fijnste producten op voorraad hebben en zorgen dat jij met een gerust hart bij ons kunt winkelen. Wij hopen dat jij Nourished Nederland koestert zoals wij dat doen en gebruikt om jezelf te verzorgen: to Nourish… yourself, je familie en de mensen om je heen.

Love & Sunshine X

Erin en Floor

Heb je vragen over een product of twijfel je over een aankoop neem dan contact met ons op via nourishednederland@gmail.com

En volg ons op Facebook en Instagram voor meer tips en informatie.