Dat Spanje een van de meest populaire landen is om op vakantie te gaan, is helemaal niet zo gek. Het land heeft verschillende soorten gebieden die ieder weer hun eigen charme hebben. Tel daar het aangename klimaat en de overheerlijke keuken bij op en je verveelt je hier eigenlijk geen enkel moment. Vier je dit jaar ook een keer vakantie in Spanje? In dit blog hebben we een aantal populaire gebieden voor je op een rijtje gezet.

Bezoek het bruisende Barcelona

Denk je aan een vakantie naar Spanje, dan denk je misschien al snel aan Barcelona. De stad bruist van het leven en is voor zowel jong als oud erg leuk om te bezoeken. Je staat oog in oog met de prachtige bouwwerken van Gaudi, maar je kunt ook heerlijk neerstrijken op het terras en genieten van de fijne vegan restaurants. Ben je dol op voetbal? Boek een tour door het stadion van FC Barcelona of probeer in het seizoen kaartjes te bemachtigen voor een wedstrijd. Ook is het ontzettend leuk en gemakkelijk om te fietsen door de stad.

Cultuur en glamour in Malaga en Marbella

Reis je toch liever naar het zuiden van het land? Dan kom je al snel een erg leuke mix tegen van cultuur en glamour. Zo ervaar je het relaxte en gemoedelijke leven in Malaga. Huur een elektrische step en verken de pittoreske omgeving en de bruisende boulevard aan de kust. En reis je verder door naar Marbella? Dan ervaar je pure luxe en glamour. De stad barst van de trendy clubs, iedereen lijkt in het wit gekleed te zijn en je spot de meest riante boten. Hier kijk je vast en zeker je ogen uit.

Ontdek het verrassende en groene noorden van het land

Misschien denk je er niet meteen over na. Maar Spanje heeft ook een regio die verrassend groen is. Het bergachtige noorden staat bekend om het wat koelere klimaat. Daarnaast is het ook dé plek waar je lekker kunt surfen en zwemmen. Actievelingen halen hier vast en zeker hun hart op. En door te kiezen voor gunstige vluchten, zoals directe vluchten van Amsterdam naar Alicante, kun je ook nog eens aardig wat reistijd besparen. Start je binnenkort al met het boeken van je volgende vakantie naar het zonnige Spanje?