Nu we met z’n allen gedwongen thuis zitten is er juist die behoefte aan gezelligheid en even niet hoeven denken aan het nu. Maak daarom “thuis” af en toe even iets specialer. Er zijn zoveel dingen die je met je gezin of een vriend of vriendin kan doen waardoor je het gevoel hebt dat je er echt even tussenuit bent. Wij geven jou een paar tips waardoor je ondanks de lockdown toch nog een vrij gevoel krijgt.

Een speciale overnachting

Al zoveel nachten in je eigen bed en niet in dat heerlijke hotel of tentje aan de Spaanse kust. Ik snap dat je zin hebt in een keer een andere omgeving. Een leuke activiteit om te doen met je kinderen of vrienden is slapen in de woonkamer. Het klinkt gek, maar het is zó gezellig! Haal allemaal matrassen van boven naar beneden en leg deze voor de bank op de grond. Haal allemaal lekkere snacks en kies een leuke film uit. Toe aan nog meer avontuur? Zet dan een tent op in de tuin en ga daar slapen, hierdoor krijg je echt dat knusse vakantiegevoel.

Net echt uit eten

Helaas kun je nog niet naar je favoriete restaurant om een hapje te gaan eten. Afhalen is ook lekker, maar toch mis je dat gevoel van een avondje uit. Om het toch te laten lijken alsof je uit eten bent kun je een paar dingen doen:

  1. Dek de tafel met alles erop en eraan, pak helemaal uit met bijvoorbeeld bijzondere wijnglazen van Eva Solo
  2. Doe alle lampen uit en verlicht de ruimte alleen met kaarslicht of hele zachte lampjes
  3. Maak een menukaart met daarop de gerechten die je daadwerkelijk gaat koken
  4. Kleed je mooi aan, doe je haar en eventueel een heftige make-up look. Alsof je echt de deur uit gaat.
  5. Koop een lekkere luxe vegan wijn en gebruik Coravin om deze te serveren, zij hebben een hele handige tool voor het schenken en bewaren van wijn!

Naar de club

Alle gordijnen dicht, een discolamp aan en de muziek op standje “sorry buurvrouw”, zo maak je een echte thuisdisco. Speel eerst wat spelletjes met je partner of vrienden onder het genot van drankjes. Desnoods haal je alle ingrediënten in huis voor een cocktailavond. Na een paar drankjes kun je lekker los gaan op de dansvloer (de woonkamer) en wanneer je uitgefeest bent kun je ‘s nachts nog even de frituurpan aanzetten. Net echt opstap toch?

Hoe maak jij het thuis gezellig?

Laatste berichten van Suzanne (alles zien)