Op zaterdag 27 mei dit jaar haalde ik mijn diploma voor Natuurvoedingsadviseur. Ik deelde dit heugelijke feit op mijn Facebook pagina en kreeg daar behoorlijk wat vragen over. Daarom beantwoord ik vandaag al jullie vragen in deze blog.

Waar heb ik de opleiding gevolgd?

Ik heb de opleiding gevolgd via Civas. Civas is al vijftien jaar onderwijsspecialist op het gebied van coaching, counseling, psychologie, complementaire therapieën en persoonlijke groei. CIVAS is opgenomen in het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO) en lid van de Nederlandse Raad voor Training en Opleiding (NRTO).

Hoelang duurde de opleiding?

Bij CIVAS studeer je in alle vrijheid. Je ontvangt het complete studiepakket in een keer thuis en rondt de cursus geheel in eigen tempo af. Er is geen tijdslimiet en tussentijds pauzeren kan altijd. Ik heb twee jaar over de opleiding gedaan omdat ik de studie begon naast een fulltime baan en een blog maar ik weet zeker dat ik de opleiding ook eerder had kunnen afronden. Het advies voor deze studie is om het in 12 maanden af te ronden en er zo’n 5 uur per week aan te besteden. Je kunt ook nog naar twee praktijkdagen en er is altijd gelegenheid om vragen te stellen. De praktijkdagen heb ik niet gevolgd maar heb van andere cursisten gehoord dat het heel interessant is.

Waarom ben ik de opleiding gaan volgen?

Ik ben deze opleiding gaan volgen omdat ik mijn kennis over voeding wilde vergroten. Wat is nu gezond? Wat voor invloed heeft goede voeding op je lichaam. Wat zijn koolhydraten? Wat zijn macro’s. Ik wilde graag antwoorden op deze vragen.

Wat vond ik ervan?

Ik vond het super leerzaam en interessant. Het heeft echt mijn kennis vergroot en dat was ook mijn doel. De eerste hoofdstukken vond ik wel heel pittig en heb ik echt wel een aantal keer opnieuw moeten bestuderen.

Wat kan je met de opleiding?

Je kunt je eigen praktijk als natuurvoedingsdeskundige beginnen. Ook zou je mensen online kunnen gaan coachen. Het kan een aanvulling zijn op je huidige baan maar je kunt de opleiding ook volgen omdat je net als ik je kennis wilt vergroten.

Wat ga ik met de opleiding doen?

Ik zal mijn kennis af en toe toepassen in de artikelen die ik schrijf en wil daarnaast ook nog iets online gaan doen. Ik zal niet mijn eigen praktijk gaan starten maar zou het wel tof vinden om mensen online te gaan coachen maar er liggen ook plannen voor een e-book in combinatie met coaching. Genoeg plannen en ideeën dus ;-)

Wat kost de opleiding?

De opleiding kost op dit moment € 480,00 en je kunt dit bedrag ook in termijnen betalen.

Bedankt voor al jullie vragen! Wil je er toch nog meer van weten? Laat dan een reactie onderaan dit artikel.

Volg je mij al via Facebook of Instagram? Ik zou het leuk vinden om jou daar ook te zien.

Suzanne

Hoofdredacteur
Houdt van: goed en lekker eten | festivals | muziek | chocolade | koffie | dromen | kookt graag met groenten en dan het liefst paprika's | groen is mijn favoriete kleur

Latest posts by Suzanne (see all)