Hoe gaat het met je goede voornemens? Ben je van plan om gezonder en duurzamer te eten? Dan vind je het “nieuwe” voedingssupplement van plnktn. vast ook interessant. Een supplement dat een mooie aanvulling kan zijn op jouw (plantaardige) voedingspatroon. Ik vertel je de gezondheidsvoordelen van plnktn. en deel daarnaast onderaan dit artikel een kortingscode. Zodat jij voordelig aan de slag kunt gaan met jouw gezondheid.

Wat is het?

Marine Phytoplankton is een eencellige algensoort die in zout water leeft. Het is één van de oudste organismen op aarde en heeft daardoor een indrukwekkend aantal natuurlijke voedingsstoffen opgebouwd. Van vitaminen en mineralen, tot omega-3 vetzuren en antioxidanten, Marine Fytoplankton is er rijk aan. Het is een “all-in-one” voedingssupplement.

plnktn

Foto: plnktn

Thom en Alexander vonden dat het bekender moest worden en richten daarom samen plnktn. op. De Marine Fytoplankton wordt gekweekt aan de rand van de Oostvaardersplassen in speciale basins. Lokaal en duurzaam dus!

Door het gebruik van zuiver natuurwater in combinatie met (natuurlijke) voedingsstoffen worden de algen optimaal gekweekt. En het is tevens een zeer duurzaam proces. Er worden geen pesticiden, fungiciden of andere bestrijdingsmiddelen gebruikt bij de kweek. Het is een heel “schoon”product.

Haal vissen uit de voedselketen

Veel mensen eten vis voor de gezondheidsvoordelen van de omega-3 vetzuren. Die vissen halen dit uit de algen. Het is veel duurzamer en efficiënter om zelf algen tot je te nemen. Dit scheelt enorm veel dierenleed en dit houdt de oceanen gezonder. De visserijen richten namelijk enorme schade aan in onze oceanen.

Marine fytoplankton is de bron van omega-3 vetzuren (EPA), is rijk aan vitaminen en mineralen (o.a. vitamine B1, B12, jodium en ijzer), bevat antioxidanten én alle essentiële aminozuren die ons lichaam niet zelf aanmaakt. Marine fytoplankton is een duurzaam en plantaardig alternatief voor voedingssupplementen met visolie.

De verpakking: Het is van essentieel belang bij Marine Fytoplankton dat de verpakking een goede licht- en luchtbarrière heeft. Hiermee voorkom je voedselderving en blijft de kwaliteit gewaarborgd. Zodoende was het noodzaak om een aluminiumfolie toe te voegen aan de stazak. De verpakking is op dit momentvoor 40-60% bio based en BPA vrij.

Het voordeel van deze stazak is dat het erg compact is en hierdoor met weinig verpakkingsmateriaal verstuurd kan worden. Ze zijn nog wel op zoek hoe zij een volledig composteerbare stazak kunnen realiseren dat voldoet aan de eisen. Super om te zien dat hier ook over na is gedacht.

Wil je plnktn ook proberen?

Bestel plnktn nu met 15% korting! Gebruik de code: PUURSUZANNE

*Deze blog is geschreven in samenwerking met plnktn. 

Laatste berichten van Suzanne (alles zien)