Het is weer tijd voor Puur Suzanne’s Favorieten. Sinds vorig jaar augustus komt er elke maand een artikel online met Puur Suzanne’s Favorieten. In de zomer heb ik deze rubriek even stil gelegd maar ik ben er weer. Ik deel hier mijn favoriete van de afgelopen tijd. Deze hebben allemaal te maken met een gezonde en groen(ere) lifestyle. k kom regelmatig nieuwe en leuke items tegen maar is soms net te weinig om er een heel artikel aan te wijden. Dus vandaar dat ik deze rubriek ben begonnen. Hier lees je mijn vorige favorieten terug.

Overprikkeld

Ik zie steeds vaker boeken en artikelen voorbij komen over hoogsensitiviteit. Een onderwerp dat mij ontzettend boeit, omdat ik er 5 jaar geleden achter kwam dat ik een hoogsensitief persoon ben. Helaas vallen dit soort boeken mij vaak tegen omdat het te vaag is. Terwijl het eigenlijk helemaal niet zo’n zweverig onderwerp is. Als je hoogsensitief bent komen licht, geluid en emoties harder binnen. Helemaal niks engs aan, maar wel fijn om te weten van jezelf.  En het is ook handig om te weten hoe je hier het beste mee om kunt gaan.

Het boek: Overprikkeld van Liesbeth Kamerling en Lieke Zunderdorp, is een stuk praktischer en duidelijker geschreven dan de meeste andere boeken over dit onderwerp. Beide dames zijn zelf hoogsensitief en schrijven op een luchtige manier hoe zij dit zelf ervaren en geven je daarna praktische tips om je weer goed te voelen. Een heel fijn, duidelijk en praktisch boek.

Overprikkeld
Prijs: € 17,50
Uitgever: Kosmos Uitgevers
ISBN: 9789021569741

Room Spray

Ik ontving van Weleda de heerlijke zuiverende room spray: Relax. Deze spray ruikt naar sinaasappel en lavendel. Het is echt een heerlijke rustgevende geur en zorgt ervoor dat ik ontspannen ga slapen.  Ik spray deze geur een half uur voordat ik ga slapen in mijn slaapkamer. Naast dat de geur een ontspannende en rustgevende werking heeft zuivert deze ook nog eens de lucht. De spray is vegan en 100% biologisch. De prijs is  €12,99 voor 50ml en is ook nog verkrijgbaar in de geuren Fresh en Vitality.

Zwarte tandpasta

Tanden witter poetsen met zwarte houtskoolpoeder is populair. Maar vanaf nu ligt er ook een tandpasta variant in de winkel: Ecodenta’s Extra Black Whitening tandpasta.  Dit vind ik zelf veel fijner. Geen gedoe met zwarte poeder in de badkamer. Houtskool reinigt de tanden en maakt ze op een natuurlijke manier witter. Het natuurlijke groene thee-extract Teavigo verwijdert bacteriën en tandplak en gaat gaatjes tegen.  Deze nieuwe gitzwarte tandpasta is een schuimende, verfrissende en diervriendelijke tandpasta. De tandpasta is vegan en betekent dat deze niet op dieren is getest. Yes, na een paar dagen merk ik dat mijn tanden witter zijn.

De tandpasta van Ecodenta is onder andere te koop bij Etos, DA-DIO, G&W, Holland and Barret en verschillende webwinkels zoals AH.nl, Bol.com en De Online Drogist. De Extra Black Whitening tandpasta heeft een verkoop adviesprijs van €4,99.

Mijn favoriete recept van afgelopen maand – Vegan wentelteefjes

Heb je nog wat brood over? Maak dan deze heerlijke vegan wentelteefjes. Je hebt echt geen ei en melk nodig om smaakvolle wentelteefjes te maken.

Hopelijk vond je het weer leuk om te lezen. Heb je nog verzoekjes voor deze rubriek dan kun je mij altijd een berichtje sturen.

Volg je mij al via Facebook,Instagram of Pinterest? Ik zou het leuk vinden om jou daar ook te zien. 

Laatste berichten van Suzanne (alles zien)