Vorig jaar bezocht ik samen met mijn vriend Dennis de fantastische stad New York. Wat was het fijn om met hem deze stad te ontdekken. Een bruisende stad en wat is er veel te zien en te doen. Wij waren er zes dagen en eigenlijk was het nog tekort. Vandaag geef ik je wat tips voor een goede voorbereiding voor een tripje naar New York. Nadat je je ticket en verblijf hebt geboekt kan de voorpret echt beginnen. Maar waar moet je nog meer aan denken? Een goede voorbereiding is namelijk het halve werk. 

Hoe zorg je ervoor dat je goed voorbereid vertrekt?

Als je naar New York gaat hoef je geen toeristenvisum voor Amerika aan te vragen. Wel moet je een ESTA aanvragen. Een ESTA USA is een verplichte reistoestemming om zonder visum naar Amerika te mogen reizen. Hoe gaat dat aanvragen in zijn werk? 

  • Gelukkig gaat een ESTA voor New York aanvragen heel gemakkelijk. Via een online formulier geef je de benodigde informatie. Binnen enkele minuten na afronding ontvang je een bevestiging. De geldigheid is uit te drukken in een geldigheidstermijn van 2 jaar en een geldigheidsduur van 90 dagen per bezoek. De kosten bedragen €29,95 per persoon. 
  • En zorg dat je een geldig paspoort in bezit hebt. Het paspoort moet nog minimaal 6 maanden na terugkomst in Nederland geldig zijn.

Meer informatie over het aanvragen van een ESTA lees je hier.

Ook handig om vooraf te regelen:

The New York Pass

Dit is een kortingspas voor veelal de bekende bezienswaardigheden in New York. Je betaalt een vast bedrag, hierdoor is het goedkoper dan het kopen van losse kaartjes. Als je met de pas Empire State Building en Top of the Rock (Rockefeller Center) bezoekt en één van de boottochten maakt dan heb je al flink bespaard op de standaardprijzen. Ook een voordeel is dat je lange wachtrijen kunt overslaan en op deze manier veel tijd bespaart. Een goed idee dus om je hier vooraf in te verdiepen.

New York - www.puursuzanne.nl

Favoriete vegetarische restaurants in New York

En ook niet onbelangrijk, bedenk bij welke restaurants je wilt eten. Zo werkt het in ieder geval bij mij en voor sommige restaurant is het zelfs noodzakelijk om te reserveren. Ik kan mij echt verheugen op een lekker ontbijt, een heerlijke lunch of een goed diner. Het hoeft wat mij betreft niet super sjiek als het eten maar goed is en er genoeg vegetarische opties op de kaart staan. Vegetarisch eten kan echt super goed in New York. Heel veel restaurants bieden zelfs vegan opties aan of zijn helemaal ingericht op vegan eten. Na vooraf Instagram en wat reisgidsen te hebben uitgeplozen noteerde Dennis en ik alles in Google Maps. Je kunt namelijk gemakkelijk plaatsen opslaan, wij markeerde alles met een ster, zodat wij deze gemakkelijk konden terugvinden. Zie hier Williamsburg (het noorden van Brooklyn), de wijk waar wij verbleven:

Map New York - www.puursuzanne.nl

 

Mijn favorieten zijn:

New York - www.puursuzanne.nl

Butcher Daugters Nolita

Hier kun je terecht voor een heerlijke vegan lunch of ontbijt.

19 Kenmare Street, New York, 10012

Father Knows Best

Hier kan je echt de allerlekkerste vegan pancakes eten met gebakken banaan.

611a Wilson Avenue, Brooklyn, New York, 11207

Modern Love

Voor heerlijke vegan comfortfood. Tipje: start met heerlijke nacho’s met vegan kaas.

317 Union Avenue, Brooklyn, New York, 11211

Tacombi

Heerlijk Mexicaans eten en er staan vlees, vis en vega opties op de kaart.

Te vinden op meerdere plekken in New York.

Toby’s Estate Brooklyn

De beste koffie drink je tussen de local’s bij Toby’s. Ook kun je hier terecht voor heerlijke ontbijtjes. Ze zitten op meerdere locaties in New York. Ik ben alleen in Williamsburg geweest en dat was echt een mega fijne plek!

125 North 6th Street, Brooklyn, New York, 11249

City trip New York

Wat zijn jouw New York tips? 

Laatste berichten van Suzanne (alles zien)