Een romantisch avondje is op allerlei manieren in te plannen. Daarvoor hoef je niet eens de deur uit om in een restaurant bij kaarslicht te dineren. Het is vaak zelfs veel gezelliger en knusser om met zijn tweetjes thuis te blijven. Daarbij is een ideale setting in huis te realiseren door een romantische avond met lekkere hapjes op een loveseat in te plannen. Loveseats zijn bij uitstek geschikt om knusjes met je partner of date op plaats te nemen en van een avond vol romantiek en gezelligheid te genieten.

 

Sfeer creëren
Breng de sfeer erin door wat fijne geurkaarsen neer te zetten en zorg voor wat extra decoratie, zoals droogbloemen in een mooie vaas. De loveseat en de hapjes staan tijdens het romantische avondje centraal, maar decoratie draagt zeker bij aan de sfeer. Zorg ook voor een fijne achtergrond muziek. Op spotify zijn hele fijne afspeellijsten te vinden. Mijn favoriete playlist is: Chill mode on. 
En spreek ook af om de telefoons die avond weg te leggen. We zijn zo vaak geneigd om onze smartphone erbij te pakken.
Lekkere hapjes
Er zijn allerlei lekkere hapjes te bedenken voor een romantisch avondje in huis op een loveseat. Ik ben zelf altijd erg fan van een borrelplank. Ik ga er vanuit dat je wel ergens een mooie plank hebt. Een plank met hapjes staat gewoon erg gezellig! Daarnaast zijn kleine schaaltjes waar je saus of dip in kunt doen erg handig. Voeg op de plank toe alles wat je lekker vindt: stokbrood, dipstokjes, nootjes, druiven en vegan kaas. Ook is het lekker om komkommer, augurken, hummus en olijven toe te voegen.

 

 

Sluit af met zoet
Na de borrelplank is het tijd voor zoetigheid. Dol op chocolade? Het is dan een leuk idee om chocoladefondue te maken. Daarbij serveer je verschillende soorten fruit in stukjes, zoals banaan, aardbeien, kiwi en mandarijn. Voor extra zoetigheid is het ook nog leuk om er marshmallows of spekjes bij te doen. Ook erg lekker is het om zelfgemaakte bounty’s te serveren. 

 

Vergeet de drankjes niet

Zorg voor mooie glazen! Ik ben zelf geen enorme alcohol drinker maar vind het wel  leuk om een drankje wat feestelijker te maken. Dat doe ik door een limonade in een feestelijk glas te schenken en daar wat vers fruit en kruiden aan te te voegen. Zoals bijvoorbeeld grapefruit en tijm.

Tafeltje binnen handbereik
Als je een romantisch avondje op de loveseat plant, is het wel handig om een tafeltje binnen handbereik te hebben. Dan hoef je niet steeds op te staan of ver voorover te bukken om een lekker hapje van tafel te pakken. Een hoog bijzettafeltje is daar bijvoorbeeld ideaal voor en als je veel hapjes hebt, zet je er gewoon twee van neer bij de loveseat. Een krukje kan natuurlijk ook. 

 

Hoe maak jij het thuis gezellig?
Laatste berichten van Suzanne (alles zien)