Zo daar ben ik weer. De laatste periode heeft Suzanne de blogs geschreven in de categorie Be pure en Believe. Vandaag is het weer mijn beurt. Weetje wat ik zo grappig aan mijzelf vind? Ik kan gemakkelijk een duur shirt kopen, een dure accessoire voor in huis aanschaffen.  Een mooi en luxe cadeau aan iemand geven, maar een Happinez magazine van 5,95 kopen vind ik dan weer te duur. Terwijl in dat tijdschrift zulke fijne artikelen staan. Afgelopen maand ging ik naar Ibiza op vakantie. Als ik op vakantie ga dan mag ik van mijzelf altijd een paar mooie tijdschriften kopen. Jullie mogen raden welk tijdschrift ik kocht. Juist, de Happinez. In het laatste nummer staat een artikel over je hoofd leegschrijven. Met onder andere de opdracht: een brief aan jezelf schrijven.

Zoals jullie weten heb ik, Yvonne geen relatie en ergens is dat meer dan prima. Maar de buitenwereld vind er altijd wel wat van. Op vakantie werd er weer gevraagd: Waarom ben jij single? Ben je getrouwd geweest? De druppel was toen een vrouw zei: Ooh dan ben je happy single. Nee, ik ben gewoon single. En ja ik ben momenteel ook gelukkig, maar dan hoef ik nog geen happy single genoemd te worden. Ik heb daar zo’n hekel aan. Dit soort opmerkingen geven mij het gevoel dat ik mij moet bewijzen dat ik gelukkig ben.

Als mensen dat zeggen dan denk ik soms wel dat er iets mis met mij is. De buitenwereld doet alsof ik niet normaal ben. Misschien is dat juist het probleem? De buitenwereld. De opmerking van deze vrouw zette mij aan het denken. Ik dacht aan de schrijfopdracht van de Happinez.

Schrijven is een manier om jezelf beter te leren kennen. Het helpt je om tot inzicht te komen

Terwijl ik op een zonnebedje op het strand van Ibiza lig heb ik dus een brief aan mijzelf geschreven. Natuurlijk hoef je niet helemaal naar Ibiza te vliegen om daar een brief aan jezelf te schrijven. Maar het is wel heel lekker ;). Ik heb niet alle stappen doorlopen, zoals in de Happinez beschreven stond, maar ik heb vooral met mijn ogen gekeken hoe ik als persoon ben en waarom ik mij soms zo druk maak. Ik ga niet mijn hele brief met jullie delen, want dat vind ik veel te persoonlijk. Ik zal daarom een klein stukje met jullie delen. Hoe ik begon?
Gewoon met Lieve Yv… en daarna liet ik de pen gewoon schrijven.

Ik kan veel meer dan ik denk. Onderschat jezelf nu eens niet. Jammer dan dat sommige mensen je raar vinden dat je single bent, je hoeft niet aan jezelf te twijfelen dat je gelukkig alleen kunt zijn, want dat ben je wel. Waarschijnlijk zegt het meer over die mensen die dat zeggen.
Waarom ben je soms zo bang van het leven of voor de dood? Angst is een slechte raadgever en brengt je uiteindelijk niets. Die angst moet je eens laten varen. Laat de angst los. Wat anderen van je denken en laat je stijvigheid los, zodat het leven een stuk relaxter is. Dan word je waarschijnlijk nog een leuker mens.

Het opschrijven van deze gevoelens betekent niet dat ik hier gelijk geen last meer van heb. Maar om het net weer terug te lezen vond ik confronterend en tegelijkertijd verhelderend. Ik weet zo goed hoe ik zelf in elkaar steek alleen laat ik mij  soms veel te veel door anderen leiden. Dat terwijl ik daar voorheen altijd schijt aan had. Het kon mij niets schelen wat een ander van mij vond.  De brief bezorgde mij die dag veel rust, want uiteraard had ik die dag weer eens last van onrust.

Ik ben benieuwd of jij het ook aandurft om eens een brief aan jezelf over jezelf te schrijven. Ben dan vooral niet te kritisch en te negatief, maar geef je zelf ook een compliment en accepteer dit compliment. Nee, een brief aan jezelf schrijven is geen filosofisch geneuzel, maar gewoon een bijzondere ervaring. Zeker als je hem daarna hardop aan jezelf voorleest. Hopelijk hoef je daarna niet te huilen zoals ik. Gebeurt het wel? Dan lucht dat ook weer lekker op.

Liefs, Yvonne

Volg je Puur Suzanne al via Facebook,Instagram of Pinterest? Ik zou het leuk vinden om jou daar ook te zien.

schrijf je hoofd leeg - www.puursuzanne.nl

social
Laatste berichten van Yvonne (alles zien)