Puur Suzanne is al zo’n twee jaar fan van Seepje wasmiddel.De hoogste tijd om wat meer te delen over het mooie merk Seepje. Seepje maakt wasmiddelen en allesreinigers van superschillen uit Nepal. Zij gebruiken alleen de schoonste ingrediënten en samen betalen we daar een eerlijke prijs voor. De missie van Seepje? Een schonere én mooiere wereld! Het allerfijnste vind ik het om mijn beddengoed ermee te wassen. Het ruikt dan zo heerlijk fris. Ik heb een hele gevoelige huid en krijg van heel veel wasmiddelen en wasverzachters jeuk en van Seepje niet. Dus ja ik ben een Seepje fan.

Seepje is 4 jaar geleden ontstaan, toen Melvin en Jasper op televisie zagen hoe mensen in Nepal natuurlijk zeep maakten van vruchtenschillen. Schillen van de Sapindus mukorossi vrucht om precies te zijn. Daar zit saponine in, een natuurlijke vorm van zeep, die vrijkomt wanneer de schillen met water in aanraking komen. Melvin en Jasper kwamen in contact met Hari de Nepalese schillenboer, en besloten hun studiefinanciering bij elkaar te schrapen om een eerste lading schillen richting Nederland te verschepen. Ze zagen een kans om hier mensen blij te maken met een wonderschoon product, en tegelijkertijd de werk- en leefomstandigheden in Nepal te verbeteren. Hoe tof is dat?

Inmiddels zijn er negen verschillende Seepjes, verkrijgbaar bij zo’n 1100 winkels in Nederland en België.

Wat zijn de ingrediënten van de Seepje producten?

De vloeibare Seepje wasmiddelen bestaan voor 80% uit superschillen-extract, de allesreinigers voor 90%. Dat extract winnen zij in hun Haagse Washok met behulp van water, door er een kook- en filterproces op los te laten. De overige ingrediënten bevorderen de was- en poetskracht of geven een heerlijke geur. En wat die overige ingrediënten zijn, daar zijn zij gelukkig heel duidelijk over. Hier kun je alle ingrediënten precies terug vinden ook wordt er duidelijk uitgelegd waarom het erin zit.

Bij het selecteren van ingrediënten die goed genoeg zijn voor de Seepje producten, staan drie dingen hoog in ‘t vaandel: de herkomst, jouw gezondheid en die van iedereen die ermee in aanraking komt, en de gevolgen voor het milieu zodra het ingrediënt jouw wasmachine verlaat en in het rioolwater terecht komt. Daarom gebruikt Seepje alleen ingrediënten van plantaardige of minerale herkomst, zonder aardolie of chemische gribussen dus. Die ingrediënten moeten niet alleen gezond en veilig voor je huid zijn, ook moeten ze vriendelijk zijn voor het milieu. Daarom zijn alle ingrediënten in de Seepje producten 100% biologisch afbreekbaar of, in het geval van minerale stoffen, veilig oplosbaar in het milieu. De producten van Seepje zijn te koop bij o.a Eko Plaza en Albert Heijn maar ook  online via de webshop. Een fles wasmiddel kost €8,95 en een fles allesreiniger €4,95.

Ken jij Seepje al? 

Seepje - www.puursuzanne.nl

Volg je mij al via Facebook of Instagram? Ik zou het leuk vinden om jou daar ook te zien.

Laatste berichten van Suzanne (alles zien)