Je herkent het vast wel. Je bent er eindelijk uit wat je gaat koken met de kerstdagen. De gerechten zijn getest en de boodschappenlijst ligt al klaar. En daarna bedenk je pas hoe je alle mensen aan één tafel krijgt. Help! Hoe ga je die kersttafel gezellig maken? Vandaag deel ik een paar simpele tips voor een sfeervolle kersttafel. Je kunt de tafel natuurlijk helemaal vol decoreren, maar dan blijft er weinig ruimte voor alle gerechten en borden over. Een sfeervolle kersttafel kan je al maken met wat kleine kerstdecoraties en dat hoeft helemaal niet moeilijk te zijn.

Haha, dat zeg ik nu lachend. Een tijd geleden toen ik al voorbereidingen ging treffen met Suzanne toen stond ik met mijn handen in het haar. Hoe maak je een mooie gedecoreerde kersttafel zonder dat het te druk is? Je kunt natuurlijk gaan voor rood maar ik gebruik liever rustigere kleuren (wit, hout, glas en zilver) samen met veel waxinelichtjes. Kaarsen zorgen namelijk voor genoeg kleur, licht en sfeer.

Een must voor een sfeervolle kersttafel; waxinelichthouders, luxe servetten, kleine kerstballetjes, een lichtbundel, mooi servies en een groene tak uit de achtertuin.

Heb je nog mooie waxinelichthouders of mooie kristallen glazen in de kast staan? Deze kun je in het midden van de tafel zetten en nee, dat hoeft helemaal niet symmetrisch. Mocht je deze niet in huis hebben deze bestel je gemakkelijk online bij Esprit samen met een mooie tafelloper. Ik gebruik een witte tafelloper op een licht houten tafel.

Daarnaast kun je wat groene takken, deze heb je vast wel in de achtertuin, er tussen decoreren met een lichtbundel, kleine kerstballetjes en zelf geknutselde kerstdecoratie . Zodat er voldoende plaats over blijft voor de borden. Maar dan komt de vraag: Ga je de borden opmaken in de keuken of zet je alle gerechten gewoon op tafel?  Mocht je voor het laatste kiezen serveer de gerechten in diverse schalen. Het is niet erg dat je verschillend servies hebt maar zorg dat de kleuren bij elkaar passen.

Dan hoef je alleen nog even alle mooie glazen uit de kast te poetsen. Zet de de borden op tafel met daarop een klein bordje en een opgerolde servet met een leuk gekleurd touwtje of knijpertje.

Kom maar op met de feestdagen! You can do it!

vegetarische kerst - www.puursuzanne.nl

Volg je Puur Suzanne al via Facebook of Instagram? Ik zou het leuk vinden om jou daar ook te zien.

social
Laatste berichten van Yvonne (alles zien)