Ken je dat? Dat als in de ochtend het geluid van je wekker klinkt en je denkt: “Hoe kom ik dat bed uit? Ik lig er pas net in. Ik ben zo moe.” Ik had hier tot een maand geleden ook last van. Maar sinds ik een aantal dingen veranderd heb word ik weer energiek wakker. Vandaag deel ik daarom graag mijn tips en ervaringen met jou.

Philips Somneo Sleep & Wake-Up Light - www.puursuzanne.nl

Wakker worden met de Wake-Up Light

De Philips Somneo Sleep & Wake-Up Light staat sinds een maand op mijn slaapkamer. Naast dat het een mooi design heeft, een fijne nachtlamp is, is het vooral een ontzettend fijne wekker.

Hoe werkt het?

De Somneo vult in de ochtend mijn slaapkamer met een oranje zonnig licht. Doordat het licht geleidelijk toeneemt, in sterkte en van kleur verandert word je op een rustige manier gewekt . Echt zo fijn! Ik wil in de ochtend rond 7:00 opstaan. Ik heb daarom de Somneo ingesteld om een kwartier van tevoren te beginnen met licht geven. Langzaamaan wordt het licht steeds feller, als het dan 7:00 is komt er ook nog geluid bij.

Je kunt zelf je wekgeluid instellen. Je kunt kiezen voor een natuurgeluid, je favoriete FM radiozender of een nummer van je smartphone. Ik kies zelf voor een rustgevend natuurgeluid. Wakker worden is op deze manier geen straf. Ik merk dat ik veel fitter wakker word en gemakkelijker mijn bed uit kom. De Somneo is heel gemakkelijk te bedienen met een app en kan je instellen naar jouw wensen. Echt een aanrader als je net als ik moeite hebt om uit bed te komen.

Somneo Sleep & Wake-Up Light - www.puursuzanne.nl

Doe ontspanningsoefeningen voordat je gaat slapen

Vaak zit je hoofd nog vol van de dag. Doe daarom wat ontspanningsoefeningen voordat je gaat slapen of ga even een paar minuten mediteren.

Ik gebruik hiervoor ook de Philips Somneo. Er zit namelijk een RelaxBreathe functie op. Deze werkt met geluid of met licht. Op die manier kan ik mij makkelijker focussen op mijn ademhaling. Ik merk dat ik hierdoor meer ontspannen ben, en gemakkelijker in slaap val. Heb je ook moeite met ontspannen of in slaap komen? Maak dan ook zeker gebruik van deze optie.

Somneo Sleep & Wake-Up Light - www.puursuzanne.nl

Tv uit de slaapkamer en zet je telefoon op Night Shift

Bedenk je eens hoe vaak je per dag met schermen bezig bent: computer, tv, laptop, tablet en telefoon. Check daarom vlak voor het slapen gaan niet meer je smartphone en ga al helemaal geen tv kijken in bed. Het felle licht van je scherm zorgt er namelijk voor dat je niet goed in slaap komt. Je lichaam blijft namelijk nog denken dat het dag is. Het is daarom verstandig om Night Shift aan te zetten op je telefoon, hiermee wordt het blauwe licht uit je telefoon gefilterd. Ik heb deze zelf automatisch ingesteld. Om half 10 gaat de Night Shift aan en om 7 uur in de ochtend gaat deze weer uit.

Drink geen koffie na 15.00

Ook als je geen slaapproblemen hebt. Laat koffie vanaf de middag staan en stap over op kruidenthee. Gemberthee is mijn favoriet voor de avond.

Ook energiek wakker worden met de Somneo wake- up light? Bestel Somneo dan gemakkelijk online.

Hoe zorg jij dat je je fit voelt in de ochtend?

Volg je mij al via Facebook,Instagram of Pinterest? Ik zou het leuk vinden om jou daar ook te zien.

Laatste berichten van Suzanne (alles zien)