Wat zijn gezonde tussendoortjes? Ik stelde ook de vraag op Facebook: Wat vinden jullie het lastigste aan gezond(er) en plantaardig eten? Het antwoord wat ik het meeste heb gekregen is: Wat kan ik eten als tussendoortje?  Denk vooral niet in beperkingen. Ik merk dat veel mensen als ze aan tussendoortjes denken. Dat ze dan denken aan alle schappen in de supermarkt. Haha nou wees gerust. Ik vind in de tussendoortjes schappen ook niks fatsoenlijks op de doosjes rozijnen, de nakd repen en zakjes ongezouten nootjes na.

Gezonde tussendoortjes hoe pak je dat aan? 

  • Een volkoren cracker met pindakaas en banaan is 1 van mijn favoriete tussendoortjes.
  • Een handje ongezouten noten, standaard heb ik altijd walnoten, pecannoten en cashewnoten in huis. Ik heb ook altijd een heel klein bakje met nootjes in mijn tas zitten.
  • Doosje rozijnen, handig in geval van nood. Ik heb altijd een paar doosjes in mijn tas zitten.
  • Een bakje mini paprika’s, komkommer of tomaat, tegenwoordig bij elke supermarkt te koop.
  • Alle soorten fruit. Ja fruit bevat suiker. Maar fruit bevat ook heel veel goede voedingsstoffen die jouw lichaam nodig heeft. Een appel is makkelijk mee te nemen maar ook kun je fruit voorsnijden en in een bakje meenemen.

Zelfgemaakt tussendoortjes: 

Ik maak ook veel tussendoortjes zelf. Bij mij is de zondag meestal bakdag. Ik bak dan regelmatig een lekkere havermoutcake. Zo heb ik een aantal dagen een gezond tussendoortje. Ik snijd er elke dag 1 of 2 plakjes af en eet dit dan rond een uur 10 of ‘avonds bij een kopje thee. Een cake kan je ook in folie in plakjes invriezen. Ik heb hieronder een aantal lekkere recepten verzameld. Als je op de groene link klikt ga je naar het recept.

ZOET:

gezonde ontbijtkoek - ontbijtkoek zelf maken - gezonde tussendoortjes - www.puursuzanne.nl

 

HARTIG:

  • Geroosterde kikkererwten superlekker met paprika en knoflookpoeder.
  • Hummus van witte bonen, lekker op een volkoren cracker of met snackgroenten
  • Groene smoothie, Ik ontbijt regelmatig met een groene smoothie maar ook als tussendoortje vooral rond het bekende 4 uur dipje is dit een perfect tussendoortje
  • Geen zin om zelf te maken ga dan voor een lekker en gezond groentesapje.

Sapje - slow juice - gezonde tussendoortjes - Puur Suzanne

Voorbereiding is ook hier weer de sleutel tot succes. Doe boodschappen met een boodschappenlijstje. Zorg dat je de “juiste” dingen in huis hebt en zorg dat als je de deur uit gaat je iets gezond te snoepen hebt in je tas zodat je je niet laat verleiden. Helaas ligt die verleiding overal op de loer.

Wat is jouw favoriete “gezonde” tussendoortje?

Wil je aan de slag met een gezonde(re) levensstijl? En wil jij mij als voedingscoach? Bekijk dan hier de mogelijkheden. 

Laatste berichten van Suzanne (alles zien)