Er zijn vrouwen die dromen van een designers tas. Ik niet, ik droom van keukenapparaten. Ik droom al een tijdje van een slowjuicer. Ik houd van groentesapjes en het leek mij heerlijk om deze zelf te kunnen maken. Ik was toen ook erg blij toen ik hoorde dat ik de Superjuicer mocht testen. Ik stond nog net niet te dansen in de woonkamer toen die werd bezorgd.

Wat is een slowjuicer?

Met een slowjuicer kan je heerlijke sapjes maken van groente en fruit. Ik ben sowieso al dol op groene smoothies maar niet alle groenten is geschikt voor de blender. Een slowjuicer kan zowel harde en zachte soorten groenten aan. Je kan dus van alle soorten groenten sapjes maken. Klinkt goed toch?

Een slowjuicer perst, kneust en maalt alle groente en fruit op een laag toerental en wordt daardoor niet warm. Hierdoor blijven alle vitaminen, mineralen en enzymen bewaard en deze komen rechtstreeks in je sap terecht. Bij andere bereidingswijzen verdwijnen deze voedingsstoffen grotendeels.

Bij het juicen gebruikt de slowjuicer veel meer van de originele substantie en is de opbrengst sap dus groter dan bij een sap centrifuge. De slowjuicer maakt sap op een laag tempo, hierdoor komt er weinig zuurstof in het sap terecht. Het sap kan je hierdoor langer bewaren. Je kunt je vers gemaakte sap (afgesloten) tot wel 72 uur goed bewaren in de koelkast. Ook kan je het sap invriezen. Het is handig, ook vanwege de tijd die je ervoor nodig hebt, in 1 keer een voorraad sapjes te maken voor aankomende dagen.

Wij weten allemaal dat we minimaal twee ons groenten moeten binnen krijgen op een dag. Het liefst eigenlijk nog een beetje meer. En toch lukt dat de gemiddelde Nederlander niet. Sapjes uit de slowjuicer zijn daarom een goede oplossing. Het is een gemakkelijke manier om voldoende groenten binnen te krijgen. De slowjuicer van Superjuicer is niet alleen geschikt om verse sappen mee te maken maar met verschillende hulpstukken kun je ook soepen, babyhapjes, tofu, ijs en zelfs notenmelk maken. Ik ben de komende dagen in de keuken te vinden met mijn nieuwe speelgoed.

Wat vind ik van de Superjuicer?

Ik droomde al langer van een slowjuicer maar vond de prijzen altijd schrikbarend. De meeste slowjuicers die ik tegenkwam waren al snel rond de €400. Deze Superjuicer is een stuk goedkoper. De prijzen van de Superjuicer liggen tussen de €179 en €199. In vergelijking met andere juicers is de prijs van de Superjuicer een stuk aantrekkelijker.

Ik mocht het Super Juicy pakket testen. Dit is een Superjuicer met alle accessoires. Toen ik de doos open maakte dacht ik: Hoe ga ik dit nu weer allemaal in elkaar zetten? Gelukkig staat er een handig filmpje op het Youtube kanaal van Super Juicer:

Het Super Juicy pakket wat ik mocht ontvangen bestaat uit:

 • Juicer
 • Grove zeef
 • Fijne zeef
 • Dichte zeef
 • Schoonmaak borstel
 • Tofu set
 • Sapstop (enorm handig)
 • Receptenboek

Na het in elkaar zetten van het apparaat ging ik aan de slag. Ik sneed een aantal groenten in kleine stukken en ging juicen. Het viel mij gelijk op hoe stil de juicer is. Je hoort het apparaat amper geluid maken. Ook is het fijn dat de juicer stevig staat op het aanrecht. Erg handig zijn de twee opvangbakken. De ene bak vangt de sap op en de andere de pulp. Deze sluiten netjes aan op de machine. Ook zit er een goede schenktuit op de opvangbakken. Deze zorgt dat je het sap gemakkelijk in een fles of glas kan gieten.

De smaak van de sapjes is echt heerlijk! Ik heb een aantal combinaties geprobeerd met groenten en deze twee zijn mijn favoriet.

Ik maakte deze twee groentesapjes met de Superjuicer;

 Bietensap met venkel en munt 

 • 4 bieten
 • een halve venkel
 • 4 blaadjes munt

Paprika-wortelsap

 • een halve rode paprika
 • twee wortelen
 • 1 stengel bleekselderij

Schoonmaken

Na het drinken van de sapjes werd het tijd om het apparaat schoon te maken. Ik zag hier best een beetje tegen op maar ook hier is weer een handig filmpje over terug te vinden:

Het filmpje legt precies uit hoe je het schoonmaken moet aanpakken en dat heeft mij ook enorm geholpen. In 5 minuten heb je het apparaat schoongemaakt.

Eindoordeel:

Een top apparaat met leuke extra’s voor een aantrekkelijke prijs. Het schoonmaken is een klein werkje maar gelukkig zijn de sapjes een aantal dagen houdbaar. Je kunt dus gemakkelijk een aantal sapjes maken voor de aankomende dagen zodat je het apparaat niet dagelijks hoeft te gebruiken.

En nu komt het allerleukste: ik mag een Superjuicer pakket ter waarde van €199,00 weggeven!!!

Hoe doe je mee?

Like de Facebook pagina van Superjuicer.

Like als je dat nog niet deed mijn Facebook pagina.

En laat een reactie hieronder achter. Schrijf hierin waarom je deze juicer wilt winnen en geef aan welke sap combinatie je als eerste zou maken met de Superjuicer.

Je kunt meedoen t/m 10 december 2015.

De winnaar zal persoonlijk bericht ontvangen. Over de uitslag wordt niet gecorrespondeerd.

Reageer onder een geldig e-mailadres zodat ik je makkelijk kan bereiken.

Kan je niet wachten op de uitslag van de winactie. Bestel de Superjuicer dan hier.

*Deze blog is geschreven in samenwerking met Superjuicer. Lees hier mijn disclaimer.

Laatste berichten van Suzanne (alles zien)