Als ik door de deur naar de grote loft loop, groet het fantastische uitzicht van Amsterdam mij. Ik sta op de zestiende verdieping van de A DAM toren. Ik ben uitgenodigd voor een masterclass koken met Gkazas olijfolie. Op de vloer ligt prachtig vissengraad parket en in het midden staat een grote loungebank. Als ik verder loop kom ik bij de hemels grote keuken. Freek van Noortwijk is al het een en ander aan het voorbereiden in de keuken. Ik krijg een drankje aangeboden en ondertussen is bijna iedereen gearriveerd.

www.puursuzanne.nl - Masterclass Gkazas

www.puursuzanne.nl - Masterclass Gkazas

We worden welkom geheten en iedereen krijgt een mooi leren schort. Die van mij, die eigenlijk niet van mij is is gepensonaliseerd met Puur Suzanne.  Ik ben de grootste knoeierd die er bestaat dus dat schort is voor vandaag eigenlijk geen overbodige luxe. Freek van Noortwijk start met het voorgerecht.

Tartaar van koningsbaars met een crème van zoete aardappel en sinaasappel, rode ui, koriander mayonaise. Vinaigrette van limoenblad en ijs pastille van limoen. Het bord opmaken mogen wij van hem zelf doen, maar als hij onze borden ziet heeft hij er volgens mij alweer spijt van. Wij hebben de toefjes niet zo goed verdeeld als hij. Hierdoor komen de smaken volgens hem minder goed uit. Sorry Freek van mijn lelijke opgemaakte bord. Ondanks dat was het een heerlijk voorgerecht.

www.puursuzanne.nl - Masterclass Gkazas

www.puursuzanne.nl - Masterclass Gkazas

Naresh Ramdjas gaat voor ons het tweede voorgerecht maken. Koningsbolleet met crème van schorseneren, gepocheerd kwarteleitje en spitskool. De flesjes die in zijn handen heeft, daarin zit de olijfolie aangemaakt met verschillende soorten kruiden. Hij garneert dit over het gerecht. Dit was ook weer zo lekker. Als het mocht had ik mijn bord afgelikt. De smaken passen zo goed bij elkaar.

www.puursuzanne.nl - Masterclass Gkazas

www.puursuzanne.nl - Masterclass Gkazas

En dan komt het hoofgerecht gemaakt door David Baxter. Maar eerst mogen er een aantal mensen de ketting en de pezen uit het grote stuk vlees verwijderen. Ondertussen hoor ik al mensen om mij heen zeggen, dat ga ik echt niet doen. Ik wil het eigenlijk wel proberen en ik ga de uitdaging aan. Ik kan je vertellen het was niet een heel makkelijk klusje.

www.puursuzanne.nl - Masterclass Gkazas

Het hoofdgerecht is Hollands hert met pastinaak, zwarte olijf en jeneverbes. David had zelf alles al voorbereid dus wij hoefde vrij weinig te doen. Het enige wat wij moesten doen was ons bord leeg eten. Dat was niet zo moeilijk. Het hert is bereid in de oven en is heerlijk mals. De combinatie met pastinaak en de goede vleesjus maken het compleet.

www.puursuzanne.nl - Masterclass Gkazas

En dan had er nu een foto van het toetje moeten komen. Maar die ben ik gewoon vergeten te maken.  Ja dat is dom, maar ja soms gebeuren er domme dingen. Het toetje was een chocolademousse met zeezout caramelfudge en olijfolie. Ja dat klinkt als een geweldig toetje en ik kan je vertellen dat was het ook!

De gehele dag was een hele fijne beleving en nu ik dit zo typ krijg ik weer trek. Misschien dat ik zo de keuken nog even in ga om eens te gaan koken met de olijfolie van Gkazas. Of zou ik dat toch maar over laten aan Freek, Naresh of  David?

Gkazas olijfolie zit vol met antioxidanten en onverzadigde vetzuren, maar naast dat het heel gezond is heeft het ook nog eens een hele goede smaak. Deze olijfolie heeft een grassige smaak met een pittige afdronk. Het is heerlijk  in koude gerechten zo als salades, maar in warme gerechten komt het ook goed tot zijn recht. Onder de 175 graden Celsius is bakken en braden in Gkazas olijfolie geen probleem. Heb je zin in een tussendoortje of gewoon geen zin om te koken dan gaat de olijfolie ook heel goed samen met wat zout en brood. Kort gezegd, de heerlijke biologische Kretense olijfolie maakt lekker koken gemakkelijk en kan je bijna overal bij gebruiken.

Heb je nu ook trek gekregen en wil je zelf met Gkazas olijfolie aan de slag? Bestel het in de webshop

www.puursuzanne.nl - Masterclass Gkazas

social
Laatste berichten van Yvonne (alles zien)