Als jij mij al wat langer volgt weet je dat ik dol ben op koffie. Ik vind het heerlijk om in het weekend de dag te beginnen met een lekker ontbijt en goede koffie. Het weekend begint voor mij pas echt goed met deze heerlijk zwarte drank. Maar mijn favoriete koffiemoment is toch iets later op de dag namelijk zo rond 11 uur. En dan koffie in combinatie met iets lekkers. Dat lekkers staat bij mij voor iets zelfgemaakts en dan bij voorkeur met chocolade. De combinatie van goede koffie en chocolade maakt mij echt gelukkig. Zo simpel kan het leven soms zijn.

Wat is voor mij goede koffie?

Voor mij is goede koffie: koffie die met liefde is gemaakt. Ook vind ik het belangrijk dat er aan het milieu wordt gedacht. Ik krijg namelijk echt de kriebels van koffie cupjes. Zoveel afval en dat is zo zonde. Ik werd daarom ook erg blij van het feit dat Caffè Vergnano komt met biologisch afbreekbare capsules. Deze capsules kun je dus gewoon in de groenbak gooien. Caffè Vergnano is een goede Italiaanse koffie met liefde gemaakt en dan nu ook nog met biologisch afbreekbare cups. Dan smaakt de koffie nog beter. Toch?!

Kennen jullie Caffè Vergnano ?

Caffè Vergnano is een echt Italiaans koffiemerk. Het is een familiebedrijf, opgericht in 1882 door Domenico Vergnano. Inmiddels staat de vierde generatie Vergnano aan het roer. Dit bedrijf is ontstaan in Chieri vlakbij Turijn. Maar het echte grote succes voor het koffiebedrijf kwam rond 1930. De familie kocht een eigen koffieplantage in Kenia. Zo konden zij het hele productieproces in eigen hand nemen.

De goede kwaliteit van Caffè Vergnano is te danken aan hun bijzondere proces van selectie, branden en blenden. Het branden van de bonen is waar alles om draait. Op dat moment wordt de smaakintensiteit en het aroma van de koffie bepaald. En waar veel koffiemakers de snelle methode hanteren en daar bedoel ik mee: hoge temperaturen, 5 à 6 minuten branden. Gaat de familie Vergnano voor lekker langzaam branden op lagere temperatuur, met periode van zo’n 20 minuten. Daarna wordt elke partij koffie afzonderlijk geïnspecteerd en gecheckt, zodat zij zeker weten dat zij een constante goede kwaliteit leveren.

Ook genieten van deze heerlijke slow koffie? Bestel hier jouw proefpakketje voor twee gratis Èspresso1882 cups.

Wat is jouw favoriete koffie moment?

caffè verranno - www.puursuzanne.nl

*Deze blog is geschreven in samenwerking met Caffè VergnanoLees hier mijn disclaimer.

Suzanne

Hoofdredacteur
Houdt van: goed en lekker eten | festivals | muziek | chocolade | koffie | dromen | kookt graag met groenten en dan het liefst paprika's | groen is mijn favoriete kleur