Ik krijg regelmatig de vraag: “Gezond eten en zoveel mogelijk plantaardig eten, hoe doe jij dat?” Het belangrijkste is voorbereiding en zorgen dat je de “juiste” producten in de kast hebt staan en eigenlijk alleen nog verse groenten en fruit hoeft toe te voegen. De producten zijn langzaam mijn kasten in gekomen. Ongezonde producten hebben plaats gemaakt voor de gezonde(re) variant. Er zijn mensen die het roer radicaal om kunnen gooien. Maar dat hoeft echt niet hoor. Kijk maar wat je zelf fijn vindt. Misschien kun je eerst je koelkast eens gaan opruimen, en neem je daarna de voorraadkast onder handen.

Ik wil je niet verplichten om deze producten in huis te halen. Maar hopelijk haal je er wel inspiratie uit. Het is een flinke lijst geworden. Ik heb het opgedeeld in voorraadkast, koelkast, vriezer en smaakmakers. Ik haal sowieso elke week nog verse groenten en fruit maar dit verschilt per week en is afhankelijk van het seizoen. Daarom zet ik mijn wekelijkse groenten en fruit boodschappen hier niet bij.

Voorraadkast
  • Volkoren speltmeel
  • Boekweitmeel
  • Havermout
  • Zilvervliesrijst
  • Boekweit noedels
  • Couscous
  • Rijstpasta
  • Quinoa
  • Linzen in een zak
  • Pot kikkererwten
  • Passata (gezeefde tomaten ideaal als basis voor soep of pasta saus)
  • Baking soda (te koop bij o.a de tuinen)
  • Olijfolie
  • Rijstolie
  • Kokosolie
  • Lijnzaadolie
  • Rozijnen
  • Lijnzaad
  • Walnoten (ongebrand en ongezouten)
  • Cashewnoten (ongebrand en ongezouten)
  • Pecannoten
  • Pijnboompitten
  • Pompoenpitten
  • Geschaafde amandelen
  • Uien
  • Knoflook
  • 100% Pindakaas, ik koop deze bij de Lidl of Eko Plaza
  • Rijstwafels
  • Volkoren crackers
  • Losse groene thee
  • Zak chips meestal naturel of paprika
  • Mais, dit om popcorn mee te maken

Pasta - www.puursuzanne.nl

Koelkast
  • Margarine voor op brood
  • Vloeibare margarine om te bakken
  • Pot soya yoghurt
  • Pak plantaardige melk, havermelk van Oatly is favoriet
  • Flessen bubbeltjes water
  • Olijven
  • Mayonaise, de vegan mayonaise van Remia is mijn favoriet.
  • Potje sambal
  • Reep pure chocolade
  • Biologische citroenen, deze koop ik bij de Eko Plaza of de Lidl
  • Verse munt (heerlijk om thee van te maken)
Vriezer
  • Boerenkool (handig voor in de smoothies)
  • Bloemkool
  • Brocolli
  • Blokjes pompoen
  • Frambozen (handig voor in de smoothies)
  • Blauwe bessen
  • Mango
  • Bananen (in stukjes in een diepvriesbak) handig voor smoothies of ijs te maken
  • Een zak frietjes
  • Vegetarische burgers
  • Vegan ijsjes, bijvoorbeeld Magnums

Bananen - www.puursuzanne.nl

Smaakmakers
  • Ahornsiroop
  • Palmsuiker
  • Kokosrasp
  • Cacaopoeder
  • Zout
  • Peper
  • Kaneel
  • Vanille poeder
  • Verschillende kruidenmixen van Euroma en Green Gypsy. Deze beiden merken verkopen heerlijke kruidenmixen, zonder zout, om je gerechten op smaak te brengen.

Wat staat er bij jou standaard in de kast?

Volg je mij al via Facebook,Instagram of Pinterest? Ik zou het leuk vinden om jou daar ook te zien. 

Suzanne

Hoofdredacteur
Houdt van: goed en lekker eten | festivals | muziek | chocolade | koffie | dromen | kookt graag met groenten en dan het liefst paprika's | groen is mijn favoriete kleur

Latest posts by Suzanne (see all)