Een goede nachtrust is naast goede voeding heel belangrijk. Het is de basis voor een gezond, ontspannen en gelukkig leven. Toch wordt er vaak te makkelijk gedacht over goed slapen. Je doet een paar uur niks. Zonde van je tijd zou je misschien denken? Maar dit is juist het moment dat je lichaam en geest weer kunnen opladen. En je  weer genoeg energie hebt om de dag door te komen. Ik geef jullie vandaag een aantal tips voor een goede nachtrust.

Telefoon en tv uit de slaapkamer

Bedenk je eens hoe vaak je per dag met schermen bezig bent: computer, tv, laptop, tablet en telefoon. Laat daarom je telefoon uit je slaapkamer. Het felle licht van je scherm zorgt er namelijk voor dat je niet goed in slaap komt. Je lichaam blijft namelijk nog denken dat het dag is. Het is daarom verstandig om Night Shift aan te zetten op je telefoon, hiermee wordt het blauwe licht uit je telefoon gefilterd. Ik heb deze zelf automatisch ingesteld. Om half 10 gaat de Night Shift aan en om 7 uur in de ochtend gaat deze weer uit. Lees hier meer over Night Shift. Stel je Night Shift in en laat je telefoon uit je slaapkamer. Het is echt onnodig om die telefoon nog te checken voordat je gaat slapen. Het is ook helemaal niet rustgevend om je telefoon gelijk te gaan checken als je wakker wordt. De slaapkamer is om te slapen. Geen telefoon in de slaapkamer zorgt voor een betere nachtrust. Ooh eenmaal die telefoon uit de slaapkamer denk dan ook eens na om de televisie uit de slaapkamer te halen.

Zorg ervoor dat je slaapkamer goed verduisterd is

Licht zorgt voor de aanmaak van serotonine. Serotonine regelt je stemming en zorgt ervoor dat je wakker bent. Serotonine wordt als het donker wordt omgezet door de pijnappelklier in melatonine, het slaaphormoon. Dus daarom is het heel verstandig om je slaapkamer goed donker te houden en alle beeldschermen buiten de slaapkamer te houden. Mocht het op niet lukken om je kamer te verduisteren, dan kun je jouw eigen lichaam een beetje helpen. Dit kan bijvoorbeeld door het slikken van melatonine supplementen.

Zet planten in de slaapkamer

Kamerplanten hebben veel voordelen voor je gezondheid dus waarom zou je er ook niet een paar neerzetten op je slaapkamer? Het staat nog gezellig ook!

Drink geen koffie na 15.00

Heb je slaapproblemen? Laat koffie dan vanaf de middag staan en stap over op kruidenthee. Deze gemberthee is mijn favoriet voor het slapen gaan.

Gemberthee - www.puursuzanne.nl

Zorg voor een goed matras 

Zorg voor een goed matras. Je ligt namelijk gemiddeld 8 uur per nacht in je bed. Sinds vorige maand  slapen Dennis en ik op een Emma matras. Wij werden namelijk benaderd door Emma om haar te testen. En ja wij zijn fan.

Een Emma matras bestaat uit koudschuim, traagschuim en een topper gemaakt van hypersoft schuim. Samen vormen deze bestanddelen het ideale matras. De samenstelling van de hoogwaardige materialen zorgt ervoor dat Emma puntelastisch meegeeft en zich dus perfect vormt naar het lichaam. Omdat het matras tegelijkertijd de nodige ondersteuning biedt, blijft de wervelkolom comfortabel recht. De topper van Airgocell® heeft een gelachtige structuur, zodat de verschillende lichaamsdelen optimaal ontlast worden. Het ademend vermogen zorgt bovendien voor een verkoelend effect.

Wat slaap ik toch fijn op dit matras. Ik was altijd al een goede slaper maar wordt nu nog relaxter wakker. Ook het uiterlijk van het Emma matras ziet er goed uit. Je kunt het matras op iedere lattenbodem leggen, maar ook op pallets of gewoon op de grond. Met het Emma matras is dat allemaal mogelijk. Ik snap wel dat Emma matras als beste uit de test is gekomen bij de Consumentenbond.

Je mag Emma 100 nachten uitproberen om te bekijken of je tevreden bent. Als je merkt dat Emma niet het juiste matras voor je is, kun je je gewoon tot de klantenservice wenden om een afhaalafspraak te maken. Het matras wordt dan op de gewenste dag kosteloos opgehaald door PostNL. Ook slapen met Emma? Meer informatie over de fijne matrassen, inclusief webshop om je Emma matras te bestellen, vind je op de Emma website.

Hoe zorg jij voor een goede nachtrust?

*Het matras heb ik ontvangen van Emma Matras. Lees hier mijn disclaimer

Laatste berichten van Suzanne (alles zien)