Een druk leven en gezond eten lijken vaak lastig te combineren. Het is een van de redenen waarom slechts een klein deel van de bevolking van Nederland de adviezen voor het eten van groente en fruit voldoet. Iedere dag zelf een gezonde maaltijd koken is niet voor iedereen haalbaar. Met door creatief te denken zijn er voldoende manieren om toch dagelijks twee stuks fruit en 250 gram groente te eten. Het geheim? Verdeel de consumptie over de hele dag!

Prop niet alle groente in één maaltijd

Wanneer je het in één keer eet is 250 gram groente een behoorlijke hoeveelheid. Vooral als je niet zo’n grote eter bent is het een hele opgave. Stap daarom af van het idee dat je alleen bij de avondmaaltijd groente eet. Begin in plaats daarvan al bij het ontbijt. Beleg je brood met groente. Denk bijvoorbeeld aan verschillende soorten rauwkost. Voor de variatie kies je voor gegrilde groente. Dat duurt iets langer en is daarom wellicht beter geschikt voor het weekend.

Een fles sap om aan de adviezen te voldoen

Heb jij weleens van een detox kuur gehoord? Je drinkt dan een paar dagen uitsluitend sap om je gezondheid een steun in de rug te geven. Deze sappen zijn buitengewoon gezond en daarom ook geschikt als dagelijks aanvulling op je dieet. Hierdoor kom je snel en probleemloos aan je dagelijkse portie vitamine C. Meer weten? Bekijk dan de beste detox kuren op een rij.

Kies voor nieuwe recepten met lekker veel groente

In de Noord-Europese keuken lijkt groente een bijzaak. Het ligt ergens op je bord naast de aardappelen en het vlees. Vaak zijn ze alleen gekookt of verwerkt in een simpele salade. Hierdoor is het eten van groente ook gewoon saai. Verbreed daarom je horizon en kies voor recepten uit andere culturen. In India heerst een eeuwenlange vegetarische cultuur met talloze heerlijke curry’s op basis van groente. Dat is slechts een voorbeeld. Overal op de wereld tref je heerlijke recepten aan waarin groente de hoofdrol spelen.

De hele dag door gezond snacken

Snoeptomaatjes, kleine worteltjes en radijsjes zijn frisse snacks die je de hele dag door kunt eten. Zet gewoon een bakje naast je neer terwijl je achter de computer zit te werken of een film kijkt. Je komt snel aan de aanbevolen hoeveelheid groente en je onderdrukt je hongergevoel waardoor je minder ongezonde snacks eet. Kortom, je slaat twee vliegen in één klap!