Kan je wel wat inspiratie gebruiken om de kerstdagen goed te beginnen? Iedereen heeft het over het kerstdiner maar het is natuurlijk ook leuk om tijd en aandacht aan het kerstontbijt te besteden. Ik hou ervan om de kerstdagen te beginnen met een lekker ontbijt en een kop koffie. Rustig de dag opstarten voordat de kerstdrukte begint.

Vandaag ga ik jullie wat inspiratie geven voor een makkelijk maar lekker kerstontbijt inclusief twee recepten.

Eten moet lekker zijn, maar ik vind de opmaak ook erg belangrijk. Ik heb daarom een hele kast vol met servies. Mijn nieuwste aanwinst is zwart servies van Cosy & Trendy.  Zoals je op de foto’s ziet is het echt een feestelijk servies. Je krijgt er echt een restaurant gevoel van. Het voelt echt alsof je thuis uit eten bent. Hoe leuk is dat? Tijdens de kerstdagen vind ik het belangrijk om wat extra aandacht te geven aan een mooie tafel en daar hoort wat mij betreft dit servies bij. Dit zwarte servies is de nieuwste lijn van Cosy & Trendy en heet Black Yoru.Dit servies is te koop bij: Cookinglife.

Kerstontbijt - www.puursuzanne.nl

Deze lijn bestaat uit kopjes, schaaltjes en borden die allemaal een gelaagdheid hebben in kleur en een mooie glans. Wat je misschien niet zou verwachten maar dit servies mag gewoon in de vaatwasser.  

Deze kerst komen bij mij kaneelbroodjes en pannenkoeken op de ontbijttafel te staan. Serveer de broodjes en pannenkoeken op mooie borden, doe de garnering van de pannenkoeken in kleine schaaltjes. Maak een lekker vers sapje, zet koffie en vergeet de kerstmuziek niet aan te zetten.

Recept pannenkoeken voor 6 kleine pannenkoeken

Wat heb je nodig?

koekenpan, bakring

 • 2 bananen
 • 2 eieren
 • 1 eetlepel boekweitmeel
 • theelepel vanillepoeder
 • kokosolie om in te bakken
 • ter garnering, een handje blauwe bessen, eetlepel geschaafde amandelen, wat griekse yoghurt en een scheut ahornsiroop

Hoe maak je deze pannenkoeken?

 1. Prak de bananen goed fijn op een bord met een vork. Kluts de eieren in een kommetje. Voeg daar de geprakte bananen, de boekweit, vanillepoeder aan toe. Meng het tot een egale massa. Je beslag is nu klaar, je kan hier 5-6 pannenkoekjes mee bakken.
 2. Verhit een scheutje kokosolie in de koekenpan. Schep met een lepel het beslag in de koekenpan. Laat hem goed bakken, tot de bovenkant een beetje droog wordt. Nu kan je hem omscheppen met een spatel, en de ander kant bakken.  Bak de pannenkoekjes tot ze mooi bruin zijn geworden. Je kunt ook bakring gebruiken. Hier giet je het beslag in en als het beslag een beetje gaar wordt haal je de ring weg. Zo krijg je mooie ronde pannenkoekjes.
 3. Leg de pannenkoekjes op een bord en garneer met blauwe bessen, amandelen en ahornsiroop of iets anders dat je lekker vindt.
Recept kaneelbroodjes

Wat heb je nodig voor 12 kleine kaneelbroodjes

 • 1 rol croissantdeeg (te vinden in het koelvak van de supermarkt)
 • 1 eetlepel kaneel
 • 3 eetlepels bruine suiker
 • 50 gram abrikozenjam om de kaneelbroodjes mee in te smeren

Hoe maak je deze kaneelbroodjes?

 1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
 2. Meng de suiker en kaneel in een kommetje.
 3. Rol het deeg uit en snijd het in de lengte doormidden.
 4. Strooi de kaneelsuiker over het deeg en rol beide lappen op. Snijd elke rol in 6 stukken. Leg de rolletjes deeg op een bakplaat.
 5. Gebruik een kwastje om de kaneelbroodjes nu in te smeren met de jam.
 6. Bak de kaneelbroodjes in zo’n 15 minuten goudbruin.

Ik wens jou een smakelijk kerstontbijt!

Kerstontbijt - www.puursuzanne.nl
Kerstontbijt - www.puursuzanne.nl

*Deze blog is geschreven in samenwerking met Cookinglife. Lees hier mijn disclaimer.

Laatste berichten van Suzanne (alles zien)