Sta jij weleens stil bij waar je echt blij van wordt? We razen vaak maar door en vergeten te genieten van de “gewone” momenten in het leven. Misschien herken je het wel. De dagen vliegen aan je voorbij. Druk met werk, je sociale leven, het huishouden, gezond eten en sporten. En soms vergeet je daardoor om echt even tijd vrij te maken voor jezelf. Je leeft je leven iets te vaak op de automatische piloot. Zo, zonde want juist in de kleine alledaagse dingen zit iets moois.

Sinds begin dit jaar probeer ik vaker stil te staan bij de gewone alledaagse mooie momenten in het leven. Ik schrijf voor het slapen gaan drie dingen op waar ik die dag blij van werd. Dit kunnen hele simpele dingen zijn, zoals de zon die schijnt of een leuk liedje dat ik heb gehoord op de radio. Zo ga ik op een fijne manier slapen. En wordt stil staan bij de mooie kanten van het leven, óok op een rotdag, een gewoonte. Het zorgt ervoor dat ik mij positiever voel.

Hoe zorg je ervoor dat je vrolijker door de dag gaat?

Zorg voor een rustmoment aan het begin van de dag
Zodra je wakker wordt ben je geneigd om mee te gaan in de ratrace van het dagelijkse leven. Bouw in de ochtend een rustmoment in. Dit hoeft echt maar een paar minuten te zijn. Ga even in alle rust zitten, drink een kopje thee, wat ik zelf lekker vind is een smoothie van innocent. Deze smoothies zitten vol groenten en fruit en pak je zo uit de koelkast. Zo heb je op een gemakkelijke manier al wat vitamines binnen. Ik weet zeker dat je jouw dag een stuk fijner begint.

Muziek
Kom je na een lange dag werken vermoeid thuis? Zet je favoriete muziek aan en doe een dansje door de woonkamer. Van alleen de gedachte word je toch al blij? Ook kan het heerlijke zijn om met je favoriete muziek mee te zingen.

Focus je op de dingen die wel goed gaan
Alles wat je aandacht geeft groeit. Kijk daarom naar de dingen die wel goed gaan. En je zal je verbazen hoeveel dingen dit eigenlijk zijn. Schrijf de fijne dingen aan het eind van de dag op in een mooi boekje.

Doe eens iets voor een ander
Het hoeft niet iets groots te zijn. Maar raap eens zwerfafval op, geef spullen weg, ga koffie drinken bij een eenzame buurvrouw of loop een collecte voor een goed doel. Dit zorgt voor een glimlach op jouw gezicht en op die van je medemens.

En waar word ik nu blij van?

Buiten wandelen met mijn hond Benja
Ik ben dol op Instagram en mijn verdere online leven. Maar waar de echte fijne dingen gebeuren is toch wel offline. Ik vind het heerlijk om in de natuur te wandelen met mijn hond Benja. Het maakt mijn hoofd leeg en geeft mij weer energie.

Offline tijd voor elkaar  
Vorig week ontdekte ik samen met mijn familie de toffe stad Dublin.Heerlijk om samen de stad te ontdekken, bij te kletsen, te lachen, te eten te drinken, foto’s te maken en echt even tijd te hebben voor elkaar. Mijn telefoon ging dit weekend uit. Echt genieten van het offline leven.

Goed eten en drinken   
Op een baaldag heb ik snel de neiging om te gaan snoepen. Ik ben dol op chocolade en chips. Maar juist op een baaldag knap ik daar meestal niet van op. Ik kies er op zo’n dag dan juist voor om goed te eten en te drinken. Dit zorgt er bij mij voor dat ik snel weer een stuk lekkerder in mijn vel zit. 

Ontbijten met pannenkoeken
Waarom wachten tot het weekend als elke dag pannenkoeken kunt eten? Kijk jij stiekem al uit naar het weekend? Zo, zonde want het leven is nu. Maak er daarom ook vandaag een leuke dag van. Ik begin mijn dag daarom regelmatig met pannenkoeken omdat mij dit een fijn en blij gevoel geeft.

Hoe pluk jij de dag? Bij welke kleine momenten sta jij stil?

Doe mee met de ‘Zonnig Leven Challenge’ van innocent. Deel een foto van jouw geluksmoment op Instagram en gebruik de hashtag: #zonniglevenchallenge.

*Deze blog is geschreven in samenwerking met innocent. Lees hier mijn disclaimer.

De foto’s 1,2 en 3 in dit artikel zijn gemaakt door: YvonNetwork.

Laatste berichten van Suzanne (alles zien)