Als ik op mijn werk zeg dat ik gisteravond bij een coach ben geweest, kijken ze mij verbaasd aan. Waarom? zegt mijn collega. Ik antwoord omdat ik daar behoefte aan had en ik zet mijn tas onder mijn bureau en ga achter mijn computer zitten.

Direct schiet de gedachte door mijn hoofd; Misschien had ik het niet moeten zeggen? Maar waarom zou ik dat niet moeten zeggen? Wat is er gek aan dat we tegenwoordig een coach in het leven roepen? Het is soms gewoon fijn als een buitenstaander samen met jou naar jouw leven kijkt.
Ik vind het serieus lastig om alle ballen hoog te houden. Een fulltime baan met soms een hoge werkdruk, een huishouden en een sociaal leven. Laten we dan vooral de sociale druk niet vergeten. Natuurlijk roepen we allemaal  ‘Nee hoor, ik trek mij niets aan van andermans mening.’ Om vervolgens wel in de pas te leven. Met in de pas bedoel ik leven zoals wij in de Westerse maatschappij leven. Daar is niets mis mee, begrijp mij niet verkeerd. Maar er zijn ook genoeg mensen die niet volgens de norm leven en die zijn niet meer of minder geslaagd in het leven. Ik voldoe soms ook niet helemaal aan de norm.Als dit artikel online komt is Oud en Nieuw allang geweest. Die avond heb ik rond de klok van twaalf alleen doorgebracht op de bank met een lekker drankje en een borrelplank. Gewoon omdat ik daar zin in had en de situatie zo was. Maar het roept vele vragen op bij mensen. Hierdoor ga ik aan mijzelf twijfelen. Ik zelf heb het als fijn ervaren en dat het vele vragen bij mensen oproept dat zegt eigenlijk meer over hun zelf, maar toch trek ik mij er iets van aan.

En ja naar een coach ga je als je het allemaal niet meer op een rijtje hebt. Onzin natuurlijk. Een coach helpt je juist om meer voldoening uit het leven te halen. Juist dat taboe wil ik doorbreken.
Ik heb alles, een baan, een leuk huis, leuke familie en vrienden en toch was er soort onvrede en onrust. En van dat gevoel kom ik maar niet af. Ik geloof dat veel dingen op je pad komen met een reden. Zoals ook de mail van GORTcoaching die Puur Suzanne een coachingstraject aanbood. Het kwam precies op het juiste moment.

GORTcoaching biedt diverse coachingstrajecten aan. Een coach helpt je om je leven in positieve zin te veranderen. Ze bieden verschillende soorten coachingstrajecten aan met verschillende coaches. Benieuwd of er ook een coach voor jou is, neem eens een kijkje op de website en kijk welke coach bij jou past.

De coach gaat je helpen om (kleine) dingen aan te passen, zodat sommige dingen weer leuker worden. Uiteindelijk moet je het natuurlijk wel zelf doen, zij kunnen je alleen ondersteunen. Het is dus geen oplossing voor al je vraagstukken, maar als je het gesprek al aangaat betekent het dat je een stap in de goede richting zet.

En zo begon ik aan de coaching. Met allereerst een intakegesprek. Ik voelde mij al snel op mijn gemak, iets wat ik als erg prettig ervaren heb. Uit dit gesprek kwam naar voren dat ik vaak onrust voel en dat ik maar al te graag van dat gevoel af wil. Dat is dan ook direct de vraag die ik samen met mijn coach geformuleerd heb. Hoe creëer ik meer rust. Aan het einde van het gesprek mag ik de keuze maken uit twee thuisopdrachten. Juist doordat je de keuze zelf  mag maken, voelt dit traject niet als moeten, want zoals mijn coach zelf zegt, verander het woord moeten eens in willen.

Inmiddels heb ik twee hele fijne gesprekken gehad. De thuisopdrachten hebben wij samen tijdens de gesprekken uitgewerkt en daar kwamen dingen uit die mij een beter inzicht geven hoe ik met bepaalde situaties om kan gaan. Ik had graag willen zeggen dat de onrust weg is, maar dat is iets dat in mij zit en ergens gewoon bij mij hoort. Ik weet alleen veel beter hoe ik er nu mee om moet gaan. Dat ik juist op het ‘zwakke’ moment juist in mijn kracht moet staan. Gewoon rust moet pakken, door eens nee te zeggen of gewoon even niets te doen. Ja ja dat wist ik natuurlijk ergens al, maar juist op die momenten dat ik die onrust had ging ik er keihard tegen vechten en vond ik dat ik mij aanstelde. Er was toch geen goede rede voor onrust? Ik moest van alles van mij zelf. Nu laat ik het er zijn en zeg ik tegen mijzelf dat ik van het gevoel af wil en niet moet, dat het vanzelf weer over gaat.  Ik weet ik dat het in mijn eigen hoofd zit, dat patroon doorbreken is een proces. Een proces die ik met behulp van een coach stukje bij beetje heb doorbroken. Dit coachingstraject was voor mij een verrijking en heb ik als erg prettig ervaren.

Ik deed mijn coachtraject bij GORTcoaching, een specialist in individuele coaching  en teamcoaching. Ze bieden allerlei verschillende vormen coaching aan, met coaches over het hele land. Meer weten over GORTcoaching? Plan via de website een gratis oriëntatiegesprek. Als je na het gratis oriëntatiegesprek start met coaching en via fan@gortcoaching.nl aangeeft dat je via Puur Suzanne bij GORTcoaching terecht bent gekomen, krijg je een leuk cadeautje!

Yvonne volgde op uitnodiging van GORTcoaching het coachtraject. Lees hier mijn disclaimer.

social
Laatste berichten van Yvonne (alles zien)