Ik wil nog meer stappen zetten om duurzamer te leven. Ik ben er al een tijdje mee bezig en weet dat het altijd beter kan. Alle beetjes helpen. Veel kleine stapjes maken namelijk een groot verschil.

Ik ben onlangs aan de slag gegaan met mijn badkamer en beautyproducten. Hoe kan ik ervoor zorgen dat ik daar minder afval gebruik?  En hoe kan ik duurzamere keuzes maken?  Vandaag vertel ik je meer over wasbare wattenschijfjes.

Wasbare wattenschijfjes

WASBARE WATTENSCHIJFJES

Ik ben sinds kort overgestapt op wasbare wattenschijfjes. Door deze herbruikbare wattenschijfjes te gebruiken verminder je op een hele gemakkelijke manier afval.

Je kunt hier ‘avonds voor het slapen gaan je gezicht mee schoonmaken, zoals je normaal gewend bent. Je kunt dit doen met een beetje lauw water maar het kan ook heel goed met wat make-up reiniger. De wattenschijfjes zijn heerlijk zacht voor je huid. Ze zijn gemaakt van katoen en bamboe.  Ze zijn ook wat groter dan je misschien gewend bent en daarom juist veel fijner in gebruik. Het werkt echt heel goed.

Hoe maak je de wattenschijfjes schoon?

Je kunt de wattenschijfjes wassen in de wasmachine. Was deze wel even in waszakje bij voorkeur op 40-50 graden. Ik was ze zelf mee met ander wasgoed. Ik droog de wattenschijfjes altijd even op een droogrek. De wattenschijfjes drogen supersnel op, dus dat werkt prima.

Een andere optie is om de wattenschijfjes af te spoelen met wat shampoo. Hang de wasbare wattenschijfjes daarna uit op een wasrek of op verwarming zodat ze goed kunnen drogen.

Wasbare wattenschijfjes zijn een simpele manier om het afval in de badkamer te verminderen, ze gaan daarnaast jaren mee dus het is ook nog eens een stuk voordeliger.

Wil jij je gezicht wat grondiger reinigingen? Dan kan een Konjac spons  een superfijne en duurzame optie zijn. Deze spons wordt gemaakt van konjac poeder, afkomstig van de wortels van de konjac aardappel. Deze groeit voornamelijk groeit in Japan, China en Indonesië. Naast het reinigen verwijderd deze spons de dode huidcellen en stimuleert de aanmaak van nieuwe huidcellen.

Wasbare wattenschijfjes

Gebruik jij al wasbare wattenschijfjes? Wat is jouw ervaring hiermee? 

Laatste berichten van Suzanne (alles zien)