Als je mij al wat langer volgt dan weet je dat ik dol ben op koffie. Ik start de dag altijd met een wandeling met mijn hond Benja, tijdens het wandelen kan ik al uitkijken naar mijn eerste kop koffie. Ik drink mijn koffie in de ochtend meestal zwart of maak er een cappuccino van met havermelk.

Ik heb een koffiemachine die de bonen maalt. Ik heb deze machine zo’n 3 jaar geleden gekocht en ben er nog steeds erg blij mee. Maar welke bonen gebruik ik in mijn machine en waar let ik op bij de aanschaf van de koffiebonen. Duurzaamheid is een thema waar ik mij dit jaar veel mee bezig houd en ook met de aankoop van koffiebonen kun je bijdragen aan een betere wereld.

Goede koffie - www.puursuzanne.nl

Wat is voor mij goede koffie?

De smaak van koffie is voor mij heel belangrijk, zo heeft ieder zijn voorkeuren. Ik houd van krachtige lichtkruidige koffie en ik gebruik het liefst espresso bonen. Maar naast de smaak vind ik het ook belangrijk dat koffie met liefde is gemaakt, met aandacht voor mens en natuur. Ik wil dat de boeren een eerlijke prijs krijgen voor hun koffiebonen. Een kopje koffie smaakt toch minder lekker als je zou weten dat de koffieboeren worden onderbetaald en geen geld hebben om te investeren in hun bedrijf.

Ik ontdekte onlangs het merk: Café Intención in de supermarkt. Deze koffie is fairtrade en biologisch. Deze wordt gebrand door koffiebranderij J.J. Darboven. Een familiebedrijf met ruim 150 jaar ervaring in het branden van koffie. Café Intención is verkrijgbaar in filterkoffie, koffiebonen mild en espresso bonen krachtig. Deze koffie is te koop bij diverse supermarkten o.a.: Albert Heijn, Jumbo, Deen, Deka en Coöp. Je herkent de koffie aan de gele verpakking.

Goede koffie - www.puursuzanne.nl

Mijn favoriet zijn de espresso bonen, een melange van een groot deel Arabica bonen en een kleiner deel Robusta bonen. De Arabica bonen geven een volle, fruitige smaak aan de koffie en de Robusta bonen zorgen voor het pittige karakter. De bonen komen uit Midden- en Zuid-Amerika.

Naast dat ik dol ben op koffie drinken, gebruik ik koffie ook graag in recepten. Ik voeg regelmatig een espresso toe aan mijn bakrecepten. Wat dacht je van dit heerlijke bananenbrood of van deze brownie?

Binnenkort zal ik wat nieuwe koffie recepten delen. Ik zit te denken aan een lekkere ijskoffie en koffiecocktail. Mocht je hier nog verzoekjes voor hebben dan hoor ik dat graag. Ik ben ook heel benieuwd of jij al voor duurzame koffie kiest.

WINACTIE 

En nu komt het allerleukste: ik mag 5 van deze tassen weggeven. Zo kun jij ook kennismaken met de heerlijke koffie van Café Intención.

Cafe Intencion tas - www.puursuzanne.nl

HOE DOE JE MEE?

  • Schrijf je in voor de nieuwsbrief van Puur Suzanne
  • En laat een reactie hieronder achter. Schrijf hierin waarom jij deze mooie shopper met heerlijke fairtrade producten wilt winnen.

Je kunt meedoen t/m 14 mei 2018

De winnaar zal persoonlijk bericht van mij ontvangen. Over de uitslag wordt niet gecorrespondeerd. Reageer onder een geldig e-mailadres zodat ik je makkelijk kan bereiken.

Volg je Puur Suzanne al via Facebook, Instagram of Pinterest? Ik zou het leuk vinden om jou daar ook te zien.

*Deze blog is geschreven in samenwerking met Café Intención. Lees hier mijn disclaimer.

Laatste berichten van Suzanne (alles zien)