Steeds meer mensen kijken naar het verhaal achter hun eten en beseffen dat vegan eten niet alleen lekker, maar ook gezond en milieuvriendelijk is. En dat het zorgt voor minder dierenleed natuurlijk! Zelfs in het gezellige Brabant komen er meer bewuste hotspots. Zo is er zelfs een geheel vegan restaurant (Bij Albrecht). Maar wat als je met non-vegan gezelschap naar Eindhoven gaat? Ik zet 3 vegan friendly hotspots voor je op een rij, waar je ook als veganist prima terecht kunt.

Happiness Kitchen in Eindhoven

Happiness Kitchen is een hippe hotspot waar allerlei mensen op af komen. Je kunt hier héérlijk eten, zonder er een slecht gevoel aan over te houden. Ze koken en bakken namelijk met lokale en zoveel mogelijk biologische ingrediënten. Alles wordt vers gemaakt. Zo supporten ze je om gezond te eten.

Van vegan pancakes tot een quinoa burger: er is genoeg keus (zowel voor vegans als non-vegans). Je kunt ook je eigen ontbijt, lunch en diner samenstellen. Stel dat je bijvoorbeeld met iemand gaat die glutenvrij wil eten, dan is dat dus ook geen probleem!

Adres: Nieuwstraat 25, 5611DA Eindhoven

De Markt, Eindhoven

Eén van de gezelligste plekken in Eindhoven om een drankje (en hapje) te doen is op de Markt. Hier zitten verschillende cafés en is het altijd gezellig druk op de terrassen. Omdat ik hier zelf graag naar toe ga met mijn non-vegan vrienden, heb ik de menukaarten van alle cafés al gescand.

Helaas draait het bij veel cafés om nacho’s, burgers en bitterballen… Gelukkig kun je bij De Vooruitgang terecht voor een hummus sandwich met zongedroogde tomaat en een couscoussalade. Bij De Wildemanbieden ze een gerecht met saté van de Vegetarische Slager én cassave kroepoek.

Bij Restaurant Mint draait het om sushi. Gelukkig zijn er vegan opties, zoals sushi met komkommer, avocado, kiwi of tofu, sojabonen, zeewier en gefrituurde banaan. De kaart van Café Centraal bevat geen vegan optie, maar uit ervaring weet ik dat ze graag met je meedenken als je daar gaat eten.

Adres: Markt, 5611 DK Eindhoven

Javaans eetcafé in Eindhoven

Naast de Markt is ook de Kleine Berg een populaire locatie in Eindhoven. Hier vind je onder andere het Javaans eetcafé. Hoewel je het niet zou verwachten door de stoere uitstraling (de eigenaar is fan van motoren), zijn ze hier héél vegan (en glutenvrij) friendly.

De indische keuken staat hier centraal. Als je dus zin hebt in rijstgerechten (eens een keer wat anders dan een broodje hummus of een falafel burger), dan kan ik deze vegan friendly hotspot aanraden. Ik heb laatst nog genoten van een heerlijke vegan rijsttafel voor een fijne prijs.

Adres: Kleine Berg 34-B, 5611 JV Eindhoven

Dit gastartikel is geschreven door Mariëlle van The Green Guide, een blog vol inspiratie over natuurlijke beauty, fair fashion, minimalisme, veganisme, duurzaamheid en travel. Ook actief op Instagram (@thegreenguidenl)!

Laatste berichten van Gastredacteur (alles zien)