Alweer ruim een maand geleden ben ik samen met Suzanne op citytrip geweest naar Valencia. Dit om mijn 30e verjaardag te vieren, de stad te verkennen, wat zon te vangen en de vele restaurants te ‘testen’. Dit is ons uitstekend gelukt!

In deze blog een overzicht van bars / lunchrooms / restaurants die wij tijdens ons verblijf hebben bezocht. Via het internet, een aantal reisgidsen, Instagram en de lieve eigenaresse van het appartement (Airbnb, TIP!) hebben we inspiratie opgedaan en alles omcirkeld op de plattegrond van de stad. Onze food experience kon beginnen. Lezen jullie mee voor de leukste Valencia tips?

Helaas vlogen we donderdag pas laat op de middag, daar gaat je eerste dag.. Rond 20.00 uur aangekomen op het vliegveld van Valencia, direct de metro in en een klein halfuurtje later uitstappen midden in de stad. Nog maar een paar minuten lopen en we werden al opgewacht. Na een uitleg over het appartement en de stad zijn wij direct op jacht gegaan naar een eerste maaltijd. Niet veel later zaten we aan tafel bij ‘Ginos’, een keten in Spanje met Italiaanse kaart. Het was al laat en we hadden enorme trek, who cares… de tapas houden we tegoed! Bij ‘Ginos’ hebben wij meer dan prima gegeten maar zet dit restaurant niet op je lijst met hotspots.

Onze eerste volledige dag zijn we direct naar de overdekte markthal gegaan (Mercat Central). Zo ontzettend groot, je kijkt je ogen uit! Groente, fruit, vlees, vis, alles heeft zijn eigen afdeling binnen de markthal. Een genot om hier rond te lopen terwijl ze vol passie hun product presenteren. De markt begint vroeg en is begin middag gesloten, locals en horeca ondernemers hebben hun producten dan ingekocht. Twee straten verder zijn wij koffie gaan drinken bij ‘Trencat’. Het gastvrije personeel maakt de koffie met liefde terwijl de zoete lekkernijen achter de toonbank je laten watertanden. Een zwarte koffie, cappuccino (soja) en twee zoete broodjes kosten ons nog geen 5 euro. Het kan niet anders dat de lokale bevolking ‘Trencat’ dagelijks weet te vinden. Later in de middag zijn we gaan lunchen bij ‘Zummo Health Bar’ midden in het centrum. Vanuit koeling pak je een bak sla die aan de toonbank wordt aangevuld met diverse toppings en dressings. Ook is er fruit en worden de sapjes versgeperst.

In de avond zijn we naar de wijk Ruzafa gegaan, op loopafstand van het oude centrum. Deze wijk beschikt over diverse hippe restaurants waarvan wij er een aantal op onze lijst met hotspots hadden staan. Het is normaal om pas tussen 21.00 en 22.00 ergens aan tafel te gaan. Ook is het verstandig om te reserveren voor opvolgende avond. Doe je dit niet is de kans groot dat je wordt weggestuurd, zelfs de lokale bevolking. Wij zijn deze avond aan de hamburgers gegaan bij ‘Mediterranea de Hamburguesas’. Zo zie je maar weer dat iedere stad een hippe burgerbar heeft. De menukaart laat de vele mogelijkheden zien, het rundvlees is medium-rare. Opnieuw goed gegeten maar weer geen tapas. Voor de volgende twee avonden hadden we wat in te halen!

In de ochtend zijn we gaan ontbijten bij ‘Dulce De Leche’. Met twee locaties in Valencia voor ons een walhalla aan broodjes, zoetigheden, hartige taart, uitstekende koffie en verse sapjes. Konden we dit ontbijt- en lunchtentje maar meenemen naar Nederland. Het vriendelijke personeel en de ongedwongen sfeer doen het goed! Onze keuze is dan ook snel gemaakt, ook morgen starten we hier de dag om een verjaardagstaart te eten. Na een lange dag de toerist uithangen en met de nodige kilometers in de benen is het ’s avonds tijd voor tapas bij ‘El Rodamon’ in de wijk Ruzafa. Het restaurant zit vol met Spanjaarden en er is geen menukaart in de Engelse taal. Het personeel is zo behulpzaam om uitleg te geven over de gerechten op de kaart. Deze avond laten we ons verrassen! De salade met vis, de hamburgertjes met krab, de overheerlijke buikspek in teriyaki saus en de springrolls zijn geweldig. Het is een must om dit restaurant te bezoeken bij een verblijf in Valencia.

Yes it’s my birthday! Opnieuw naar ‘Dulce De Leche’ voor koffie en gebak. Onze laatste volledige dag is aangebroken. Vandaag gaan we fietsen in het kilometerslange park ‘Jardines del Turia’. De avond gaan we naar vegetarisch restaurant ‘Copenhagen’. Dit enorm populaire restaurant (reserveren, TIP!) heeft zelfs veganistische gerechten op de kaart staan. Ook heb je in Valencia ‘Oslo’ en ‘Malmö’, beide vegetarische restaurants die onder hetzelfde concept vallen. Bij ‘Copenhagen’ zijn we gestart met guacamole met cassave, vega hamburgertjes en croquetjes met paddenstoelen en hazelnoot. Op aanraden van de serveerster werd het toetje een vegan chocoladetaart. Surprise, een kaarsje en felicitaties van het vriendelijke personeel. Een onvergetelijke avond!

Valencia was een smaaksensatie! Een geweldige stad en aanrader als citytrip!

“Deze gastblog is geschreven door Dennis.”

Gastredacteur

Dit account wordt gebruikt door gastredacteurs. Deze mensen schrijven met veel plezier over een gezonde(re) en groene(re) levensstijl.