Twee weken geleden ging ik op uitnodiging eten bij De Meesterproef in Nijmegen. Ik ging samen met Marianne van Personal Foodcoaching. Ik “ken” Marianne zo’n twee jaar online en nu ontmoette ik haar eindelijk eens offline. Heel leuk!  Wij werden daar uitgenodigd vanwege het nieuwe “healthy” menu wat sinds kort wordt geserveerd.

De meesterproef is Nijmegen gevestigd op het voormalig Honigcomplex. Hier werden vroeger de pakjes en zakjes gemaakt en nu is het de hotspot in Nijmegen. Je kunt op het complex eten, drinken, muziek luister, sporten en nog veel meer. Ook worden er allerlei evenementen georganiseerd. De Meesterproef heeft ook een mooi plek gevonden op dit complex. Het is een restaurant waar met passie en ambacht gekookt wordt. Zij maken gebruik van verse en lokale producten. Klinkt goed toch?

 

Wat houdt het healthy menu in? 

Op maandag, dinsdag en woensdag wordt het 3- gangen healthy menu geserveerd. Het menu kost 19,95. Een prima prijs voor de hoeveelheid eten die je krijgt. Waarom heet dit het “healthy” menu?  Er wordt in de gerechten minder zout en suiker gebruikt en de koolhydraten worden weggelaten. Minder zout en suiker en geen koolhydraten? Klinkt goed! Je zult misschien denk geen koolhydraten?! Nee, je krijgt dus bij dit menu echt geen aardappels, pasta, brood of rijst. Wat dan wel? Heel veel groenten.

Wat hebben Marianne en ik gegeten?

Tijdens het bekijken van de menukaart kregen wij een bakje met lekker olijven. Ik vind het altijd erg moeilijk om te kiezen wat ik wil eten. Gelukkig voor mij, kon je het voorgerecht niet kiezen. Dit was een heerlijke pompoensoep met pompoenpitten en bieslook.

Er zijn drie opties voor het hoofdgerecht: een vlees-, vis- of vegetarisch gerecht. Het vegetarische gerecht was een royale salade met geitenkaas (en slabonen, geroosterde bieten, paprika, venkel, gekarameliseerde ui en aceto-tomaat vinaigrette). Marianne koos deze salade. Ik ging voor de meatza met scharrelkip: een soort pizzabodem van kip met kikkererwten met daarop geroosterde paprika, aubergine, courgette, olijven en avocado.  Mmm verassend lekker. Marianne keurde haar salade met geitenkaas ook goed. En ik verwacht eigenlijk dat het visgerecht (sliptong met venkel en courgette) ook een goede keuze zal zijn.

Het waren goed gevulde borden dit zorgde ervoor dat we beiden niet echt behoefte hadden aan een toetje. Wij kozen daarom allebei voor een kop thee en een cookie-dough bonbon op basis van dadels, cashews en chocolade. Heel lekker die bonbon! Ik had er nog wel meer gelust ;-)

Het eten smaakte goed, de sfeer is relaxt en de bediening is vriendelijk & behulpzaam. Het was een gezellige avond. Een dikke aanrader vind ik het menu. Marianne wanneer gaan we weer?

 

Meer weten over de Meesterproef?

Iedere dag geopend van 12.00 tot 24.00 uur.

Waalbandijk 14, 6541 AJ Nijmegen
Tel: 024-2020002
info@demeesterproefnijmegen.nl

Je kunt gratis parkeren aan de Waalbandijk.

Ook te volgen via Facebook | Twitter | Instagram

Suzanne

Hoofdredacteur
Houdt van: goed en lekker eten | festivals | muziek | chocolade | koffie | dromen | kookt graag met groenten en dan het liefst paprika's | groen is mijn favoriete kleur

Latest posts by Suzanne (see all)