Ik word wakker van het zonlicht op mijn gezicht en de kikkers en kippengeluiden. Het is vijf uur in de morgen. Ik kwam de avond ervoor laat aan bij de Bed en Breakfast en omdat het zo donker was, wat ik totaal niet gewent ben, vond ik het dus niet nodig om de gordijnen dicht te doen. Nu het licht is zie ik hoe oneindig het uitzicht is. Ik lig in een bed waar ik zes keer in pas en waar ik eigenlijk niet meer uit wil. Het ligt zo heerlijk. Waar ik ben? Ik ben in Winsum een plaatsje boven Groningen ook wel Waddenland genoemd.
Samen met vijf andere bloggers zijn wij op ontdekkingsreis door dit gebied. Benieuwd wat je er allemaal kunt beleven? Dat lees je in dit blog. Klik op de groene buttons voor meer informatie.

Wadlopen

Iets dat ik nog nooit eerder had gedaan en als ik niet had geweten dat je dat hier in de provincie Groningen kon doen had ik gekozen om naar één van de Eilanden te gaan. Waarom? Omdat ik dacht dat daar gewoon meer te beleven zou zijn. Of het er mooier zou zijn dan bij Noordpolderzijl, weet ik niet. Wat ik wel weet is dat je helemaal niet speciaal naar de eilanden hoeft te gaan voor deze super leuke beleving. Je schoenen onder het slib en oppassen dat je niet te ver weg zakt. Het wijdse uitzicht en de frisse wind die je hoofd heerlijk leeg maakt. En er is nog zoveel meer te doen in de omgeving Waddenland dat je heus niet naar de eilanden hoeft te gaan, maar ook gewoon op het vasteland kunt blijven.

Yoga op het Wad

Ik ben een echte yoga fan. Ik ben dan wel niet heel lenig. Ik vind het een hele fijne ‘sport’. Helemaal als ik het kan beoefenen op een bijzondere plek. Meer organiseert één keer per maand op Engelsmanplaat een yogales. Met een klein uurtje varen kom je aan op Engelsmanplaat. Een oase van rust. Alleen jij, de wind en het ruisen van de zee. Wat wil je nog Meer?
Naast dat Meer deze leuke yogasessie organiseert kan je er ook terecht voor een goede kop koffie, terwijl je plaats neemt op een van de loungebanken kun je genieten van het uitzicht op de haven waar de boten aan- en af meren.
Adres:
Haven 6A,
Lauwersoog
Iedere zondag geopend van 11:00 tot 18:00

‘t Ailand

Toen ik voor t’ Ailand stond, wat de Groningers uitspreken als Thailand, dacht ik gaan we hier eten?! Maar toen ik plaats nam op het dakterras met het fantastische uitzicht van de ondergaande zon en het voorgerecht op tafel stond, kwam ik daar al gauw op terug. Een pan vol kokkels, garnalen en mosselen om je vingers bij af te likken. En dan had ik nog niet eens het hoofdgerecht op. ‘t Ailand maakt gerechten van de dagvangst. Wat je vandaag geserveerd krijgt, kan de volgende dag gerust iets heel anders zijn. Hun levenswijze is, denk werelds eet lokaal. Een mooie missie. Het is heerlijk genieten van het uitzicht en de heerlijke vis. Mocht je geen vis willen eten, bestel dan een vegetarisch gerecht, want ook dat is bij t’ Ailand geen probleem. Nog niet overtuigd? Hopelijk krijg je trek van deze foto’s.

Darksky park Lauwersmeer

Ken je dat dat je ergens foto’s van wilt maken, maar dat het niet zo mooi is als je eigen ogen kunnen zien? Dat is wat ik had bij de duisterniswandeling door het darkskypark. De volle maan die fel scheen, de sterren die een voor een aan de hemel verschenen. De bewustwording van hoe mooi de nacht kan zijn. Ik zelf woon in het Westland een plek waar het dus nooit donker is door alle lichten van de kassen en de haven van Rotterdam. Ik was mij er nooit direct van bewust dat ik daarom in de nacht nooit sterren zag. Sterren kunnen alleen zichtbaar worden als het ook echt donker is. Een wandeling door Darkskypark Lauwersoog is dan ook een super leuke beleving. Naast deze wandelingen organiseren zij ook nog andere leuke activiteiten. Ben je benieuwd geworden? Neem dan eens een kijkje op de website: www.lauwersmeer.groningen.nl/dark-sky-park/

High tea

De theefabriek is een klein thee museum in een voormalig oud kerkje in Houwerszijl. Het is het enige theemuseum in Nederland. Naast dat zij een groot assortiment aan thee’s verkopen. Kan je er ook een heerlijk high teaen. Het interieur is kleurrijk wat voor een gezellige sfeer zorgt en buiten in de prachtig onderhouden tuin kom je heerlijk tot rust. Probeer hier ook het Groningse streekproduct poffert. Dit is een heerlijk rond zoete cake met rozijnen. Wil je de ultieme high tea beleving? Reserveer dan het tafeltje voor twee bovenin het torentje.
Adres:Hoofdstraat 15-25
9973 PD Houwerzijl

Bed & Breakfast

Wakker worden in het lekkerste bed van de provincie Groningen met het meest uitgebreide ontbijt. Maarja wat wil je ook, de eigenaren hebben naast de B&B ook een beddenspeciaalzaak. Bed & Breakfast Batenborg ligt net buiten het plaatsje Winsum midden tussen alle weilanden. Het is een prachtig oud pand en de oude stijl komt aan de binnenkant helemaal terug. Oude houten balken tegen het plafond, een houten vloer met in het midden een hemels groot bed. Terwijl je een douche neemt sta je gewoon voor het raam te genieten van het wijdse uitzicht. Nee nee, je hoeft niet bang te zijn dat iemand je ziet, want buren die hebben ze niet. Uiteraard zorgen de lieve en gastvrije eigenaren Kees en Peterina voor het heerlijke ontbijt. Dit is geen gewoon ontbijt, maar zeer uitgebreid met verse sap, warme broodjes, croissants, yoghurt en heerlijk beleg. Het is eigenlijk veel te veel, maar je mag pas van tafel als je alles op hebt ;).
Adres:
Schouwerzijlsterweg 13
9951 TG Winsum

In Waddenland is nog zoveel meer te beleven. Uiteraard is er ook de mogelijkheid voor een fietstochtje en een fluisterboottochtje. De fietsen kan je huren bij Marenland.

Wanneer vertrek jij voor een paar dagen naar Waddenland?

social
Laatste berichten van Yvonne (alles zien)