Als Ellen en ik het knusse restaurant in Rotterdam binnen lopen, komen de geuren uit de Aziatische keuken ons al tegemoet.  We kiezen het tafeltje bij het raam.  Ellen en ik zijn uitgenodigd om het healty pairing menu te komen proeven bij Umami by Han. Volgens de chinezen staat voedsel gelijk aan medicijnen en is gezonde voeding de manier om gezond te worden en te blijven.  Dit was dan ook het basis van dit menu. Zo zijn er onder andere ingrediënten in het menu te vinden die de spijsvertering opstarten, vol zitten met antioxidanten om ziektes tegen te gaan en aan het eind van de avond de opname van voedingsstoffen stimuleren.

Laat je verrassen door het healthy pairing menu van Umami by Han.

De gastheer brengt ons een fles water en twee heerlijke broodjes met een dip van knoflook en zwarte bonen saus. Als hij ons later vraagt welke smaken we geproefd hebben, weten Ellen en ik niet goed hoe we het moeten verwoorden. Wat we wel weten is dat het heel lekker is. En dat is waar Umami voor staat. In de Westerse cultuur kennen we voornamelijk de smaken zoet, zuur, zout en bitter. In de Aziatische keuken hebben ze een smaak meer, namelijk Umami. Wetenschappelijk is deze vijfde basissmaak erkend en betekent letterlijk: ‘heerlijke smaak’.

Umami - Puur Suzanne

Healthy pairing menu

Het menu bestaat uit vijf verschillende gangen van ieder seizoen. Ik hoor je nu denken vijf seizoenen. Jawel ook in de Aziatische cultuur kennen ze naast een smaak meer ook een seizoen meer. We starten met het seizoen lente en eindigen met het seizoen midzomer. Dit seizoen zit tussen de overgang van de seizoenen in.
Bij de verschillende gangen, welke bestaan uit twee kleine gerechtjes wordt een bijpassende mocktail of thee geserveerd. Tijdens het uitserveren wordt er uitgebreid verteld wat er op je bord ligt en welke smaken je kunt gaan proeven.
Het is bizar hoe goed de smaken van het drankje  en het gerecht op elkaar zijn afgestemd. Het is zo smaakvol, dat er een soort feestje in je mond ontstaat. Alle zintuigen worden op scherp gezet. Van zuur naar zoet en weer terug.

Een echte aanrader

Het Healty pairing menu is een feestje op je bord en een feestje in je mond. Bij iedere gang was het een verassing wat er geserveerd werd. Het is smaakvol, meer dan genoeg en een feestje voor je zintuigen. Ik vind het een echte aanrader. Naast dat het eten heerlijk was, was de bediening top. Het personeel weet precies wat er op je bord ligt en heeft goede kennis van het menu.

Umami - Puur Suzanne

Daarnaast is dit menu ook geschikt voor mensen met een allergie of dieetwens. Dit kun je bij de reservering aangeven en hierdoor passen ze het menu voor je aan. Naast het healty pairing menu kun je natuurlijk ook voor iets anders kiezen. Wat dacht je van het social dining menu. Of van het Michelin BIB gourmand menu. Heerlijk om gerechtjes te delen en verschillende gerechten te proeven. Er is genoeg keuze uit vega, vlees en vis.

Umami by Han zit gevestigd in Rotterdam, Den Haag, Eindhoven, Maastricht en Amsterdam.

De foto’s in dit artikel zijn van Umami by Han
* Yvonne was hier op uitnodiging van Umami by Han. Lees hier mijn disclaimer.

social
Laatste berichten van Yvonne (alles zien)