Vorige week zondag vertrokken Dennis en ik al vroeg naar Landgoed de Olmenhorst in Lisserbroek. Wij waren uitgenodigd door HelloFresh om hun vijfjarig bestaan te vieren met een brunch tussen de appel- en perenboomgaarden. Onderweg regende het erg hard en ik was bang dat de brunch in het water zou vallen. Ik had wel voorzorgsmaatregelen genomen. Ik dacht als ik nu een zomers jurkje aan doe en mijn zonnebril meeneem dan moet de zon toch wel gaan schijnen? En gelukkig gebeurde dat.

Brunchen tussen de appelbomen

Toen we neerstreken aan de lange tafel tussen de appel- en perenbomen klaarde de lucht al snel al op. Wauw het leek wel een sprookje. Heerlijk eten, een lange tafel met een wit kanten tafelkleed, appelsap van de Olmenhorst, fijn gezelschap en live muziek. De geweldige brunch werd verzorgd door HelloFresh, met hulp van Vuur + Vlam catering. Wat een verrassende gerechten. Zo stonden er zoete aardappeltaartjes met een romige topping op tafel maar ook oosterse omeletjes en vijgen noten broodjes met verschillende eetbare bloemen. Alle gerechten waren vegetarisch en sommige zelfs veganistisch. Deze brunch bewijst dat gezond eten, super lekker en absoluut niet saai is. De brunch was een goede start van het Hello Food Festival.

Hello Food Festival

Hét foodfestival voor jong en oud. Er waren diverse foodtrucks aanwezig met verschillende gerechten van wraps tot bieterballen, van hotdogs tot kokosbollen. Het leukste van dit festival vond ik dat er naast foodtrucks ook heel veel interactie was. Super hoor om allerlei gerechten te proeven bij de kraampjes. Maar hoe leuk is het om nog meer dingen te leren over eten en koken?

Workshops

Er werden diverse workshops en demonstraties georganiseerd. Er was echt voor iedereen wat te doen. Wat dacht je van een kruidenwandeling? Tijdens de wandeling over het terrein van de Olmenhorst leerde je welk onkruid je uit de tuin kunt gebruiken in de keuken. Altijd al willen weten hoe je oesters moet openen en hoe je er de lekkerste recepten mee kan maken? Visexpert Henry gaf je hier met veel plezier uitleg over.

Claudia van Vuur & Vlam liet zien en proeven dat je met witten bonen ook heerlijke hummus kon maken. Maar de kinderen werden deze dag zeker niet vergeten. Zij konden terecht in de speeltuin of plaatsnemen aan de knutseltafel bij de dames van Lady Lemonade.

Dennis en ik namen deel aan een workshop appeltaart bakken met Hidde de Brabander. We maakten 4 overheerlijke kleine appeltaartjes. Na ja Dennis deed al het werk en ik keek vooral toe. Na deze workshop mochten we deze heerlijke appeltaartjes mee naar huis nemen om thuis lekker op te snoepen bij een kopje koffie.

Foodmarkt

HelloFresh werkt met vaste leveranciers en super leuk dat deze ook aanwezig waren tijdens dit festival. Zij stonden hier met hun eigen kraam en je kon aan de leveranciers al je vragen stellen. Driessen Food was er ook, zij zorgen voor het vlees in de HelloFresh boxen. Zij hebben aandacht voor duurzamer en regionaal vlees. Net als ik vind HelloFresh het belangrijk om te weten waar het eten vandaan komt. Ik vond dit een leuke manier om kennis te maken met de leveranciers. Een leuk feitje is dat mijn vader vorig jaar groene paprika’s heeft geleverd voor de boxen van HelloFresh. Ooh en ik zou het bijna vergeten te melden maar ik kwam ook nog een aantal volgers tegen. Echt zo leuk om jullie in het echt te ontmoeten.

Wat een fijne en inspirerende dag. Ik ging met een hoofd vol ideeën naar huis. En ga zeker snel aan de slag met het idee om hummus te maken op basis van witte bonen.

Puur Suzanne

Hopelijk wordt er volgend jaar weer zo’n leuk festival georganiseerd!

Korting op jouw eerste box

En ik heb ook nog iets leuks voor jullie. Ik heb namelijk een kortingscode waarmee jij je eerste HelloFresh box met 25 euro korting kunt bestellen. Zo kun je testen of de box bij je past. Wist je dat HelloFresh zelfs een Veggie box heeft, of een Family box vol met kindvriendelijke gerechten? De code is FLEX7TY (geldig tot en met 31 juli 2017) en kun je hier gebruiken.

*Deze blog is geschreven in samenwerking met HelloFresh. Lees hier mijn disclaimer. Foto 1 en 10 zijn gemaakt door ©Ilsoo van Dijk

Suzanne

Hoofdredacteur
Houdt van: goed en lekker eten | festivals | muziek | chocolade | koffie | dromen | kookt graag met groenten en dan het liefst paprika's | groen is mijn favoriete kleur

Latest posts by Suzanne (see all)