Rescued food never tased so good staat er op een pamflet naast de deur. Bij Instock hebben ze allemaal iets gemeen, ze houden van eten, maar niet van verspilling en daarom zetten zij voedselverspilling op de kaart.

Het was een kort nachtje als Ellen en ik aanschuiven aan de bartafel voor het raam. We zijn een beetje moe en een dosis goede vitamine kunnen wij wel gebruiken. Ik begin met een heerlijk kopje koffie en kijk ondertussen uit op de Hofvijver van den Haag. Ik kan hier zo uren blijven zitten, al kijkend naar de toeristen die foto’s nemen. Het is dat de ober mij uit mijn gedachten haalt met de vraag of wij ook iets willen eten. Dat willen wij zeker. We bestellen de vegetarische borrelplank, de toast met groente spread en gegrilde groenten en twee sapjes van de dag.

Instock Den Haag - Puur Suzanne

Bij Instock kun je terecht voor ontbijt, lunch, diner en borrel. Daarnaast hebben ze ook hun eigen producten ontwikkelt waar je voedsel mee redt. Deze kan je in het restaurant kopen. Zoals het pieperbier. Jawel gemaakt van aardappel. Na het brouwen van bier blijft er bierbostel over. Dit is een voedzame moutrestant. Voor de brouwer een restproduct, voor Instock een nieuwe uitdaging om voedsel te redden en zij ontwikkelde hier een eigen granola mee.

Instock heeft drie vestigingen in Nederland, namelijk Den Haag, Amsterdam en Utrecht. Je hoeft niet te eten wat de pot schaft, maar je hebt de keuze uit acht verschillende gerechten. Alle locaties hebben dezelfde missie het enige verschil is dat de kaart van elkaar afwijkt, omdat de chefs hun eigen draai geven aan de gerechten.

Ook kan je Instock tegenkomen op verschillende festivals, want ze hebben namelijk hun eigen gave foodtruck waarmee ze door het land trekken om voedselverspilling op de kaart te zetten. Kortom Instock krijgt van mij alle credits, niet alleen vanwege hun missie maar ook vanwege het lekkere eten. Ik was namelijk na de heerlijke lunch weer helemaal opgeladen.

Adres Den Haag:

Buitenhof 36
2513 AH, Den Haag
let op: je kunt hier alleen met pin/card betalen

 

Instock Den Haag - Puur Suzanne

Instock Den Haag - Puur Suzanne
Instock Den Haag - Puur Suzanne

Instock Den Haag - Puur Suzanne

 

Instock Den Haag - Puur Suzanne

Foto’s door YvonNetwork

social
Laatste berichten van Yvonne (alles zien)