Suzanne appte ons een tijd geleden of wij (Yvonne en Suus ) in opdracht van Puur Suzanne bij Jamie’s Italian wilde eten.  Het idee was om de nieuwe kaart te gaan testen. Ik werd blij, heel blij zelfs. Een aantal jaar geleden heb ik in Londen bij Jamie’s Italian gegeten en toen was ik verkocht. De sfeer, het vriendelijke personeel dat weet waar over ze praten en het heerlijke eten. En nu mocht ik er gewoon weer eten, maar dan in Rotterdam.

Blikken met tomatenpuree worden op tafel gezet. Je zou denken wat moet ik met deze blikken? Maar deze dienen voor decoratie. We zitten op bruine leren bankjes  en een industriële lamp verlicht onze tafel. Het is druk om ons heen, maar ondanks dat hebben we daar geen last van.

Jamie's Italian - www.puursuzanne.nl

Terwijl Suus net een ladder in haar net nieuwe panty trekt wordt het voorgerecht op de blikken tomaten opgediend. Het is een grote plank vol met verschillende vleeswaren, kaasjes, paté, olijven, nachos en volgens mij vergeet ik dan nog een aantal hapjes. Ik weet niet goed waar ik moet beginnen het ziet er allemaal zo lekker uit. Onze gastvrouw vertelt ons precies wat er op de plank geserveerd wordt en waarom er voor bepaalde producten gekozen is en daarnaast vertelt zij ook een stukje geschiedenis. Erg leuk om de verhalen achter de gerechten te horen. De gerechten van Jamie’s Italian worden gemaakt van de allerbeste ingrediënten, die met zorg worden geproduceerd bij producenten in zowel Italië als lokaal, die dezelfde mentaliteit delen en trots zijn op wat ze doen.

Na het voorgerecht kiezen we allebei voor een pasta. We zijn immers bij de Italiaan. Maar wel een Italiaan zonder pizza’s op de kaart. Ik kies de risotto met paddenstoelen en wintergroenten. Suus kiest voor de pompoen ravioli. Ik zou graag willen dat ik de smaak kon omschrijven, maar daar ben ik niet zo goed in. Beide zijn echt een aanrader. Het was heerlijk. Alle pasta’s kan je zowel groot als klein bestellen. Mijn keuze is het kleine bord, zodat ik zeker weet dat ik nog een plekje heb voor het toetje. En wat voor een toetje! Op de kaart staan minstens zes toetjes en een keuze maken is dan ook niet heel makkelijk. Uiteindelijk kies ik voor de cheesecake. Dit is geen gewone cheesecake, maar bereid met merengue. Deze smaken passen zo goed bij elkaar. Het water loopt weer in mijn mond als ik eraan denk. De Epic brownie die Suus heeft gekozen daar lik je ook je vingers bij af. Deze brownie wordt namelijk geserveerd met chocoladesaus en popcorn. Een heerlijke combinatie.

Jamie’s Italian is een betaalbaar en laagdrempelig restaurant. Hier snappen ze wat echt lekker eten is. Jamie’s Italian is daarom ook erg geliefd, wil je zeker zijn van een tafeltje. Reserveer dan een tafeltje gemakkelijk en snel via de website.
Adres:
Jamie’s Italian, Rotterdam
Grotemarkt 90-92
3011 PA Rotterdam

Bekijk hier alvast de menukaart.

Jamie's Italian
Jamie's Italian
Jamie's Italian
Jamie's Italian - www.puursuzanne.nl

Jamie's Italian - www.puursuzanne.nl

Volg je mij al via Facebook of Instagram? Ik zou het leuk vinden om jou daar ook te zien.

social
Laatste berichten van Yvonne (alles zien)