Als je mij al wat langer volgt weet je dat ik dol ben op de stad Den Bosch. Ik was dan ook blij verrast dat ik vorige week uitgenodigd werd voor een koffietour in deze fijne stad. Koffie en Den Bosch klinkt als een goede combi toch? Deze koffie tour werd georganiseerd door koffiecaartje.

Wat is koffiecaartje?

Koffiecaartje is bedacht door Imke. Zij heeft dit eerst opgezet in Eindhoven en daar was het zo’n succes dat zij besloot om het ook in Den Bosch op te zetten. Het concept is ontstaan vanuit de behoefte om de écht toffe horecaplekken van de stad te leren kennen en niet altijd maar naar de standaard plekken te gaan voor je kopje koffie. Met het koffiecaartje drink je vijf keer met zijn tweeën, de beste koffies op de meest toffe plekken. Het kaartje kost €18,50.

Hoe werkt het koffiecaartje?

Bij elke deelnemende onderneming kun je op vertoon van het koffiecaartje twee kopjes koffie drinken, daarna wordt het logo van de betreffende horecaonderneming gestempeld. Wat valt in ‘deze categorie’ is verschillend. Check bij het personeel even wat voor koffie je er precies voor kunt krijgen.

Waar koop je het koffiecaartje Den Bosch?

Het koffiecaartje van Den Bosch is sinds kort verkrijgbaar bij alle deelnemende koffiezaken en de VVV Den Bosch. Het kaartje kost €18,50. 

Welke koffiehotspots van Den Bosch staan er op het kaartje?

Oerwoud

Oerwoud - Den Bosch
Oerwoud Den Bosch - www.puursuzanne.nl

Oerwoud is een stadstuinwinkel met health café in het centrum van Den Bosch. Een plek waar groen, gezondheid en duurzaamheid samenkomen. En waar ze heerlijke koffie zetten.

Vughterstraat 84, 5211 GL ’s-Hertogenbosch

Da Silva

Da Silva - www.puursuzanne.nl
Da Silva - www.puursuzanne.nl

Da Silva Espressobar & Stadskoffiebranderij zit in in een heel mooi gebouw buiten het centrum van Den bosch. Er is veel ruimte en licht en een heerlijk terras aan de kade. Je kunt hier terecht voor ontbijt, lunch, borrel en natuurlijk goede koffie uit eigen branderij.

Tramkade 26, 5211VB ‘s-Hertogenbosch 

Drab

Drab Den Bosch - www.puursuzanne.nl
Drab - www.puursuzanne.nl

Bij deze koffiebar kun je al vanaf acht uur in de ochtend je dagelijkse cafeïne drinken. Ik heb hier heerlijke filter koffie gedronken en ben de volgende dag nog even terug gegaan om echt even rustig te zetten met een kopje koffie en een lekker taartje. Zeker een aanrader om hier even te gaan genieten van een kopje zwart goud.

Kruisstraat 12, 5211DV ‘s-Hertogenbosch 

Coffeelab

Coffeelab - Den Bosch

Recht tegenover het Centraal Station van Den Bosch vind je CoffeeLab. Dit mooie hoekpand bij de beroemde Gouden Draak fontijn is echt niet te missen. Je wordt eigenijk direct naar binnen getrokken. Start je dagje Den Bosch bij Coffeelab met goede koffie en een lekker stukje (vegan) taart.

Stationsweg 35, 5211 ‘s-Hertogenbosch 

Maestro’s Recordcafé

Maestro's Recordcafé - www.puursuzanne.nl

Bij Maestro’s Recordcafé kun je vinyl kopen en heerlijke koffie drinken. Hoe tof is dat?

Hinthamerstraat 98A, 5211 MH ’s-Hertogenbosch

 

Wil je meer dan koffie drinken in Den Bosch? Lees hier de eerdere blogs die ik over Den Bosch heb geschreven.

Volg je Puur Suzanne al via Facebook, Instagram of Pinterest? Ik zou het leuk vinden om jou daar ook te zien.

Laatste berichten van Suzanne (alles zien)