Soms droom ik van het wonen in een huisje in de natuur, maar eigenlijk ben ik ook veel te dol op een stad. Daarom is mijn huis in de plaats Oss voor mij de ideale plek om te wonen. Dichtbij de fijne en leuke stad Den Bosch, maar ook heel dichtbij het natuurgebied de Maashorst. De Maashorst is het grootste aaneengesloten natuurgebied van Brabant. Het is een prachtig oergebied.

www.puursuzanne.nl - maashorst

Trek je wandelschoenen aan voor een stevige wandeling door het gebied, spot er wilde paarden, schotse hooglanders of kom er gewoon heerlijk tot rust. Ik wandel hier regelmatig met mijn hond Benja. Woon je niet net zoals ik de buurt, dan blijf je toch gewoon in de mooie omgeving overnachten?

Slapen bij het ‘T Runnertje

www.puursuzanne.nl - Maashorst

Heb je al wel eens geslapen in een hooischuur? Natuurlijk slaap je er niet op hooi of stro, maar in een fijn bed. Bed en breakfast  t’ Runnertje heeft drie kamers in de hooischuur gebouwd, allemaal met een eigen badkamer. De kamers beneden hebben een fijn terras met uitzicht over de weilanden en de kamer boven, ook wel de bruidssuite genoemd, is voorzien van een heerlijk bubbelbad. Het ontbijt dat ze serveren is er heerlijk. Aardbeien van de buurman en kaas van de boer uit een dorp verderop. Ze werken zoveel mogelijk met lokale producten uit de omgeving. Wat wil je nog meer?

www.puursuzanne.nl - Maashorst

‘t Runnertje
Runstraat 79A
5374 AB  Schaijk

Ook biedt de VV Landerd een heel tof arrangement aan. Een overnachting in ‘t Runnertje wordt gecombineerd met een streekdiner, een fietstocht en een museum bezoek.

Wat is er in de buurt te beleven?

www.puursuzanne.nl - Maashorst

In de omgeving van de Maashorst is genoeg te beleven. Ontdek het gebied te voet of lekker op de fiets. Er zijn vele routes en ontdek deze prachtige natuur. Voor kinderen zijn er leuke wandelroutes en onderweg kom je leuke speeltoestellen tegen, waar ze zich lekker kunnen uitleven. Ook is er een blotenvoetenpad. Daarnaast zijn er nog vele activiteiten. In de UITagenda kun je zien wat er deze maand weer te beleven is.
Trek gekregen na een wandeling, fietstocht of leuke belevenis?

Pannenkoeken eten bij Pan Enzo 

www.puursuzann.nl - Maashorst

Schuif aan bij Pan&zo. Dit zit in het bosrijke gedeelte van Herperduin. Het restaurant is erg sfeervol ingericht en op de warme dagen raad ik je aan om lekker buiten in de tuin van Pan&zo te gaan zitten. Ze hebben er heerlijke pannenkoeken met genoeg keuze uit de toppings. Geen zin in een pannenkoek? Dan is er nog genoeg keuze uit alle andere gerechten die op de kaart staan.

Pan&zo

Schaijkseweg 10
5373 KL HERPEN (OSS)
Tel: 0486 416689

Ook aanrader is de de Kriekeput.  Hier kun je terecht voor een heerlijke lunch of diner met producten uit de streek. De Kriekeput heeft daarnaast een terras, een overdekt én openlucht zwembad en een speeltuin.

De Kriekeput
Schaijkseweg 3a
Herpen

Alpaca boerderij Vorstenbosch 

www.puursuzanne.nl - Maashorst

www.puursuzanne.nl - Maashorst

Ik kan er naar blijven kijken, zo leuk vind ik de alpaca’s. Ze zijn een beetje schuw, maar zodra je rustig afwacht komen ze vanzelf naar je toe. Wist je ook dat je met ze mag wandelen door het natuurgebied. Wie weet kom je dan nog een Schotse hooglander onderweg tegen. Alpacafarm vorstenbosch organiseert iedere zaterdag en zondag een wandeling, schrijf je wel even van te voren in, want deze wandelingen zijn erg geliefd.

Alpacafarm Vorstenbosch
Leeghandseweg 12
5476 VD Vorstenbosch

De foto’s in dit artikel zijn gemaakt door: YvonNetwork.

*Deze blog is geschreven in samenwerking met Visit Brabant. Lees hier mijn disclaimer.

Laatste berichten van Suzanne (alles zien)