Just close your eyes, and let’s pretend we’re dancing in the street In Barcelona
Ed Sheeran – Barcelona

Eind maart vlogen Ellen en ik (Yvonne) naar Barcelona. We vlogen in de ochtend vanaf Rotterdam. Ook al vind ik dat Schiphol het ultieme vakantiegevoel geeft, vanaf Rotterdam vliegen is als of je met de trein gaat. We landen om 14:00 in Barcelona en echte avonturiers dat we zijn, pakte we de trein naar ons vakantiehuis dat we boekten via Interhome. Een hele fijne plek met lichte kamers, een klein balkonnetje en een prachtige badkamer. Benieuwd wat wij in Barcelona hebben gedaan? Dat lees je vandaag in onze blog.

Fietsen


Er zijn vele mogelijkheden om Barcelona te ontdekken. Omdat het heerlijk weer was, kozen wij voor de fiets. Er zijn verschillende fietsverhuur bedrijven in Barcelona waarbij je een fietstour kan doen of de fiets gewoon voor één of meerdere dagen kan huren. Voor ongeveer tien euro huur je de fiets de gehele dag.

Flax and Kale


Ellen en ik hadden al wat leuke ontbijttentjes op internet opgezocht, voordat we naar Barcelona gingen. Flax and Kale stond allebei op ons lijstje.  Dit was dan ook direct onze eerste fietsstop. Het restaurant is mooi ingericht en er hangt een gezellige sfeer. Wij kozen allebei voor de Frozen green smoothie. Dit is echt een aanrader. Ellen koos toast met champignons en ik koos voor de bagel met gegrilde groente en een lekkere fruitsalade. Je kan dus wel zeggen dat het geen ontbijt meer was, maar een lunch. We vonden het z’n fijne plek dat we voordat we naar Nederland vlogen nog een bezoekje hebben gebracht.

Adres:
Carrer dels Tallers 74B,
08001 Barcelona

Cup and Cake


Als je de zoekwoorden ontbijt en Barcelona op google intypt kom je al gauw bij Brunch and cake terecht. Wij hebben twee pogingen gewaagd om er te ontbijten, maar de rij die buiten stond hield ons tegen. Maar als je 15 minuten verder loopt, kom je bij het zusje van Brunch and cake namelijk cup and Cake. Ze hebben er iets minder keuze, maar wel meer kans om direct aan te schuiven.
Ik koos voor de bananenpancakes en Ellen koos voor de bagel met avocado. Daarnaast namen wij natuurlijk nog een lekker sapje, een koffie en een thee. Ontbijten is immers ons lievelings eten van de dag. Smaken omschrijven vinden wij allebei erg lastig. Maar van het zien van de foto’s krijg je vast trek. Naast dat ze er heerlijke ontbijtjes hebben, hebben ze er ook heerlijke taartjes.


Adres:
Enric Granados, 145
Barcelona

Green and Berry

Dol op Oreo? Ga dan eens langs bij Green and Berry. Deze tip kregen wij van een volger op Instagram. En deze tip volgde wij maar al te graag op. Green and Berry zit twee deuren verder dan Cup and Cake. Ze hebben er ontbijtjes, lunch en zelfgemaakte Raw Oreo koekjes. Wij hebben hier alleen een carrotcake en een raw Oreo met een heerlijk sapje genomen. Omdat het die dag regende namen wij ook nog wat gebakjes mee voor op onze kamer. Wij hebben die regenachtige middag doorgebracht op onze kamer met boekjes, thee en heerlijke Oreo gebakjes.

Adres:
Enric granados 153Bj
08008 Barcelona

Gourmet Tapas by Sensi

Het is geen ontbijt, maar wij vonden dat je als je in Barcelona bent je zeker hier naar toe moet. Bij toeval kwamen wij achter deze fijne tapasbar. We wilde  die avond eigenlijk naar El Nacional gaan, maar die avond verliep iets anders. We konden het fietsverhuurbedrijf niet meer vinden om de fiets in te leveren. We waren verdwaald in de straten van Barelona. El riep wat lelijke woorden en ik die dat normaal kan doen dacht alleen maar ‘het komt wel goed’. En dat kwam het. We waren er inmiddels al twee keer langs gefietst en het zag er gezellig druk uit. Eenmaal binnen bleek het nog leuker te zijn. Het mooie personeel begroette ons en we kregen het laatste plekje aan de bar toegewezen. Misschien hadden we zelfs wel het beste plekje, wij zaten namelijk voor de open keuken.
De kaart is niet groot, maar de gerechtjes die er op staan zijn wel heel goed en lekker. Wij kozen elk twee gerechtjes uit en lieten de overige keuze aan het personeel over. We hebben er een lange avond doorgebracht met heerlijke wijn.
Adres:
Calle de Milans 4
08002, Barcelona

Tip; wil je zeker zijn van een plekje zorg dat je voor half negen binnen bent

Er zijn nog zoveel leuke dingen te doen in Barcelona en vier dagen is eigenlijk te kort om deze fijne stad helemaal te ontdekken. Maar het is lang genoeg om heerlijk te ontspannen en gewoon even weg te zijn. Breng ook zeker een bezoek aan de wijk el Born. Deze wijk heeft leuke kleine boetiekjes en veel kleine cafeetjes om koffie te drinken. Naast
El born, zit op de Ramblas,een mooie markthal met ontzettend veel verse producten. Je kijkt er je ogen uit. Natuurlijk mogen de ‘standaard’ dingen zoals het Ghaudi park, Arc de Triomf en Sagrada de Familia ook niet ontbreken tijdens jouw bezoek aan Barcelona.

Mocht je verder nog tips willen? Eerder schreef Dennis een blog over Barcelona of gebruik het handige boekje van Time to momo. Dit is een fijn boekje met tips en leuke wandelroutes. Daarnaast heeft het ook een handige app die je kan gebruiken aan de hand van GPS.

Liefs Ellen & Yvonne

social

Yvonne

30 | Houdt van natuurlijk licht fotografie, het buitenleven, muziek, ontbijt op bed | lactoseintolerant | één persoons maaltijden
social

Latest posts by Yvonne (see all)