Mijn blote voeten hebben de temperatuur overgenomen van het koude mulle zand. Ik heb een jeans en een gebreide trui aan. Een frisse wind waait door mijn ongekamde haren.  Ik wandel over het strand, waar verder niemand is. Alleen de vijf pipowagens en een strandtent. Het is eind september 7.53 uur en de zon piept over het duin zo op de zee.  In de zee verschijnt een mooie weerkaatsing. Ik voel dat de temperatuur langzaam stijgt. Je vraagt je waarschijnlijk af waar ik ben. Ik ben op het strand van ‘s-Gravenzande en logeer dit weekend in een pipowagen van strandpark Vlugtenburg.

Als mijn voeten beginnen te verkrampen loop ik via de veranda onze knusse pipowagen binnen. Ellen ligt nog in bed en schrikt wakker van de deur die ik te hard dichtsla. Niet veel later wordt er zachtjes op de deur geklopt. Het is ons ontbijt.  Als we het ontbijt hebben uitgepakt, kruip ik weer terug in bed. Ik hou van heerlijk  uitgebreid ontbijten in bed. Dit is voor mij ultiem vakantiegevoel.

Pipowagen - Overnachten op het strand -bijzondere overnachting - strandpark vlugtenburg - www.puursuzanne.nl

Je kunt natuurlijk een heerlijk lang weekend of een week niksen op het strandpark,  genieten van de mooie zonsopkomst en zonsondergang vanaf je veranda. De dag heerlijk starten met een frisse ochtendduik in de zee en heerlijk spelletjes spelen voor de pipowagen. Maar wist je dat er ook nog genoeg andere leuke dingen te beleven zijn?

Surfen bij Dutch surfacademy
surfen vlugtenburg - surfen in Nederland- overnachten op het strand - glamping -puur suzanne

Foto: Dutch Surf academy

Waan je in het echte surfersleven en boek een les bij Casper en Erik van Dutch surfacademy. Dit zit aan de zijkant van strandtent de Pit. De enthousiaste surfdudes leren jou graag de fijne kneepjes van het surfen. Of he nu met een surfboard, bodyboard of stand up paddleboard is bij Dutch Surf Academy sta je binnen no-time op het water!
De surfschool is geopend vanaf mei tot eind september. Deze lessen worden op aanvraag gegeven en in het weekend is er altijd een groepsles waarbij je kunt aansluiten. Wil je een les volgen stuur dan een e-mail naar info@dutchsurfacademy.nl.

Naast de surflessen die ze geven kun je hier ook boards en wetsuits huren, zodat je zelf de zee op kunt gaan.

Jutten
Pipowagen - overnachten op het strand - strandpark vlugtenburg - op vakantie in Nederland- Puur Suzanne

Veel gemeentes gaan de strijd aan met de plasticsoup. Op  het strand spoelt dagelijks veel plastic en andere rommel aan. Grondstofjutters is een leuk initiatief gestart. Haal bij de omliggende strandtenten of bij het parkrestaurant He Pannenkoek een echte jutterstas. Maak een mooie strandwandeling en verzamel alle rommel in je Jutterstas. Als je deze weer vol inlevert krijg je als beloning een kopje koffie of een ander heerlijk drankje.

Lunchen bij He Pannenkoek
overnachten op het strand - strandpark vlugtenburg - op vakantie in Nederland- Puur Suzanne

Als je jutterstas gevuld hebt kun je ook aanschuiven op het gezellige terras van ‘He Pannenkoek’. Dit is het parkrestaurant. Hier kun je broodjes of zelfs je ontbijt bestellen die ze dan bij pipowagen komen bezorgen. Het restaurant is voor iedereen toegankelijk, ook als je dus niet op het park logeert. Je kunt er  terecht voor een lunch en uiteraard pannenkoeken, zoals de naam al doet vermoeden. Aan het terras zit een super leuke speeltuin voor de kinderen, welke gratis toegankelijk en dagelijks geopend is.

Adres:
‘t Louwtje 10
2691 KR ‘s-Gravenzande
Het restaurant is dagelijks geopend van 10:00 tot 20:00 uur.

 

Heerlijk dineren bij strandtent de Pit
strandtent de pit -overnachten op het strand - strandpark vlugtenburg - op vakantie in Nederland- Puur Suzanne

Op slechts een paar meter lopen van de pipowagen zit strandtent de Pit. Hier kun je terecht voor een heerlijk kopje koffie, een sapje of hun welbekende pizza’s. Buiten is het terras gezellig gevuld met gekleurde stoelen en verschillende tafels. Binnen is het ingericht met grote kleden, antieke kasten en jawel er staan oude gymattributen. In de bierflesjes op tafel staan gedroogde bloemen. In het midden achterin staat een grote oven, waar de mannen de lekkerste steenoven pizza’s voor je bakken.

Het menu

De kaart is gedrukt op een oude LP. Naast de heerlijke pizza’s hebben ze nog voldoende andere lekkere gerechten en er zijn genoeg vegetarische opties. We kiezen voor Parmigiana di melanzane, Pizza met buffelmonzarella en champignons en een heerlijke linzensalade.
Ik denk dat de foto genoeg zegt, we willen direct aanvallen. Mijn favoriet is Parmigiana di Melanzane. Dit is een heerlijk smaakvol gerecht en het doet mij denken aan een lasagne, maar dan gemaakt van gegrilde aubergine. Een echte aanrader.
adres:
Slag Vlugtenburg
2691 KW ‘s-Gravenzande

Dagelijks geopend van 29 maart t/m 6 oktober
10.00 – 00.00 uur

 

strandtent de pit -overnachten op het strand - strandpark vlugtenburg - op vakantie in Nederland- Puur Suzanne

strandtent de pit -overnachten op het strand - strandpark vlugtenburg - op vakantie in Nederland- Puur Suzanne

Mocht je toch zin hebben in iets anders dan een pizza en een langere strandwandeling loop dan naar Hoek van Holland en plof neer op het terras van Pele die een gehele vegan kaart heeft of Plstk die geheel plasticvrij is. (15 minuutjes lopen over het strand)

Yoga op het strand
Naast dat je bij de Pit heerlijk kunt eten is hier elke zondagochtend om 11.00 ook een Yoga les. Een goed begin van je zondag.

De pipowagen staat op het strand van Vlugtenburg, dit is een strandopgang in de badplaats ‘s-Gravenzande. Het is onderdeel van strandpark Vlugtenburg. De pipowagen is van alle gemakken voorzien . Zoals een kleine badkamer, een keuken en jawel er is plek voor 4 bedden in de knusse bedstee. Naast het huren van een pipowagen, kun je ook een ingerichte safaritent, bungalow of  camperplaats huren. Deze staan alleen niet op het strand, maar achter de duinen. Slechts 10 minuten lopen vanaf het strand.

Adres:
Strandpark Vlugtenburg
2691 KR ‘s-Gravenzande,
Nederland

Wat is voor jouw een ultiem vakantiegevoel?

slapen in een Pipowagen -overnachten op het strand - strandpark vlugtenburg - op vakantie in Nederland- Puur Suzanne

slapen in een Pipowagen -overnachten op het strand - strandpark vlugtenburg - op vakantie in Nederland- Puur Suzanne

* Yvonne was hier op uitnodiging van Strandpark Vlugtenburg. Lees hier mijn disclaimer.

Fotografie door YvonNetwork

social
Laatste berichten van Yvonne (alles zien)