Afgelopen zondag ging ik samen met mijn vriend uitgebreid lunchen bij Pollevie in Den Bosch. Heerlijk om even een moment samen te hebben. Wij vinden het super leuk om nieuwe restaurants te ontdekken. Ik was hier al vaker geweest maar was er nog nooit samen met Dennis geweest.

Pollevie restaurant is gelegen in het Paleiskwartier aan de hofvijver in ‘s-Hertogenbosch. In 2017 werd Pollevie uitgeroepen tot beste groente restaurant van Nederland en dit jaar zijn ze opgenomen in de lijst van 100 beste groenterestaurants ter wereld. Zij staan op plek 42! Je snapt dat ik als groenteliefhebber hier enorm blij van wordt. Groenten spelen de hoofdrol in de gerechten maar ook wordt er in dit restaurant vlees en vis geserveerd.

Pollevie is aangesloten bij Slow Food Nederland. Dit is een netwerk die zich sterk maken voor good, clean en fair food. Ze werken met lokale en duurzame ingrediënten, gaan voor no-waste, bereiden van nose-to-tail en koesteren hun liefde voor producten uit de Ark van de Smaak: authentiek regionale gewassen en rassen die tot ons culinair erfgoed behoren, gemaakt door kleinschalige producenten.

Pollevie

Pollevie

Pollevie

Pollevie

Dennis en ik genoten van de Parade Pollevie. Dit is een ‘verassing menu’. Je kunt van tevoren aangeven wat je niet lust of niet wilt eten. Ik koos uiteraard voor een compleet vega menu. Ik werd verrast met een heerlijke groente-chive met artisjok, champignons, en kievitsbonen.

Mijn tweede gerecht was ook erg verrassend: Huisgemaakte tempeh van Dik Trom erwt, met groene asperges en champignons die de smaak hadden van kip. Zij noemen dit zelf: ‘Chicken of the Woods’, echt super lekker!

Gastvrouw Marleen, vertelde met veel enthousiasme over de heerlijke gerechten en verraste ons met heerlijke alcoholvrije cocktails. Het was deze dag boven de 30 graden dus wij konden allebei wel wat verfrissende drankjes gebruiken. Dennis zijn favoriet was de alcoholvrije gin-tonic. En die van mij? Allemaal! Ook super leuk om te zien dat ze hun eigen kefir maken. Maar ook voor goede wijnen kun je hier terecht. Voor het combineren van wijn en spijs kun je je laten adviseren door de gastvrouw of –heer.

We sloten onze lunch af met een heerlijk fris zomers dessert: geitenyoghurt met aardbeien en rabarber.

Ja, Pollevie is wat mij betreft echt een aanrader! Dennis en ik komen zeker terug.

Pollevie

Suzanne

Pollevie
Hofvijver 2b, 5223MC, ‘s-Hertogenbosch
http://www.pollevie.nl

Wil je meer ontdekken in Den Bosch? Lees de eerdere blogs die ik over Den Bosch heb geschreven

Laatste berichten van Suzanne (alles zien)