Het is 5:30 als ik wakker word van de vogels. Kan de natuur minder geluid maken? ;) Dit is de eerste gedachte die in mij opkomt. Het was gisteren 31 graden en hierdoor ben ik met het raam open gaan slapen. Waar ik ben? Ik logeer samen met mijn zus en hond Benja een midweek in een Natuurhuisje vlakbij de Duitse grens.

Het huisje heeft een groot terras met een loungeset en een grote picknicktafel, waar je lekker buiten aan kunt eten. En staat midden in het bosrijke Witte Veen, waar je heerlijk even weg bent van alle drukte. Buren zijn er wel, maar die zie je niet. Het huisje is weg van de massa, dus geen groot vakantiepark. Ook geen animatieteams of overdekte zwembaden. Heerlijk!

Slapen in een natuurhuisje - www.puursuzanne.nl

Deze week staat in het teken van echt tot rust komen. Het bloggers leven is soms best wel wat chaotisch en ik sta voor mijn gevoel altijd aan. Naast het tot rust komen wilde ik toch een klein beetje werken. Yvonne en ik wonen 125 kilometer bij elkaar vandaan en werken weinig fysiek samen. Deze dagen konden we dus wel echt samenwerken en schoten we toch een aantal productfoto’s en maakte we zelfs nog een nieuw recept voor: Oreo broodjes.

Slapen in een natuurhuisje - www.puursuzanne.nl

Elke ochtend gaan wij al vroeg ons bed uit. We beginnen de dag met een wandeling met Benja. Zo fijn om op een warm zomerdag gelijk vanuit ons vakantiehuisje het bos in te lopen. We wandelen dan meestal een uur en verwonderde er ons over hoe mooi het groen was. Op een ochtend spotte we zelfs een keer een hert met haar jong. Wat was dat een magisch moment toen wij die twee voorbij zagen springen, terwijl het dauw nog boven het veld hing.

Daarna aten we ons ontbijt heerlijk op het terras voor het prachtige huisje in de zon tussen de hoge bomen, terwijl wij de vogels horen fluiten. We maakten een aantal foto’s en dan was het nog maar 10:00 uur en lag er nog een hele dag voor ons. Yvonne pakte meestal een boek terwijl ik lekker in de zon of lekker in de koelte in het huisje, op de bank lag te lummelen. En oké heel soms pakte ik mijn laptop om toch nog wat mailtjes te beantwoorden. Maar dit voelde heel fijn, omdat er zelf zin in had en ik deed dat niet omdat het moest.

Na een midweek voelde ik mij weer helemaal zen. Ik was weer helemaal opgeladen terwijl ik tussendoor wel gewerkt heb. De natuur doet een mens goed! Wist je dat er voor elke geboekte nacht via Natuurhuisje een nieuwe boom wordt geplant. Zo doe je gelijk iets terug voor de natuur.

Zou jij het kunnen? Een week niksen in het bos?

Slapen in een natuurhuisje - www.puursuzanne.nl
Slapen in een natuurhuisje - www.puursuzanne.nl

Slapen in een natuurhuisje - www.puursuzanne.nl

* Yvonne en ik waren hier op uitnodiging van Natuurhuisje. Lees hier mijn disclaimer.

Laatste berichten van Suzanne (alles zien)