Het was alweer veel te lang geleden dat Dennis en ik samen een leuke stad bezochten. Wij besloten daarom om twee weken geleden een paar dagen naar Gent te gaan. Het hotel boekten wij via Hotelgift. Hotelgift is een cadeau bon die je kunt verzilveren bij 110.000 hotels wereldwijd. Verkrijgbaar vanaf  € 5,00 tot € 5000,-. Geschikt voor elk budget. Echt een leuk decembercadeau

Gent is maar twee uur rijden vanaf onze woonplaats en toch waren wij hier nog nooit geweest. Zonde eigenlijk want het is echt een heerlijke stad. Wat hebben we gedaan? We hebben vooral heerlijk door de stad gewandeld, een beetje gewinkeld en heel veel lekkere dingen gegeten. En daar wil ik je vandaag graag meer over vertellen. Klik op de groene link om uit te komen bij de website van de hotspot.

Wat zijn mijn favoriete plekken in Gent?
Otomat

Otomat - www.puursuzanne.nl

Otomat staat voor lekkere en originele pizza’s. Het is zeker geen standaard pizzarestaurant. Het pizzadeeg wordt gemaakt met Duvel-biergist en krijgt drie dagen de tijd om te rusten en te rijzen. Er is voor iedereen wel een pizza. Ze hebben zelfs een vegan pizza op de kaart staan. En die was echt heerlijk!

Kleine Vismarkt 39000 Gent

Take five espressobar 

Hier moet je zijn voor een goede kop koffie. En voor een foto van een mooie tegeltjes vloer ;-)

Voldersstraat 10, 9000 Gent

 

Madame bakster 

Madame bakster

Hier moet je zijn voor vegan taart en goede koffie. De taarten worden gemaakt van havermout, noten, avocado’s, kokosolie en dadels. Gezond genieten dus! Er worden in dit koffiehuis geen dierlijke producten gebruikt. De plantaardige melken die zij gebruiken in de koffie maken zij zelf. Klinkt goed toch?

 Brabantdam 142, 9000 Gent

Balls & Glory

Dennis en ik kwamen rond lunchtijd aan in Gent en kwam toevallig hier terecht. Je hebt de keuze uit 4 gevulde gehaktballen (varken, kip of vegetarisch). Je kunt dan kiezen voor salade of aardappelpuree erbij. Ik hou ervan als er niet teveel keuze is. En wat ik ook heel leuk vond is dat er water en fruit op tafel staat. Hier hoef je niet extra voor te betalen.  

Jakobijnenstraat 6, 9000 Gent

Le Botaniste 

La Botaniste is een vegan restaurant en wijnbar. Een leuke combinatie. Wij aten hier een heerlijke warme bowl met veel groenten. Het sneeuwde die dag en het was heerlijk om ons hier even mee op te warmen. Ik vind dit restaurant zelf iets minder geschikt voor avondeten.

Hoornstraat 13, 9000 Gent

Lepelblad 

Dennis en ik wilden weer eens echt goed uiteten en ons laten verrassen wat de kok ons voor zou schotelen. Wij kwamen toen uit bij Lepelblad. En wat een feestje was het om hier te eten. De gerechten bevatten veel groenten van het seizoen en het is creatief. Hier krijg je tenminste geen bak friet bij je hoofdgerecht. Er is niks mis met friet maar als ik friet wil eten ga ik wel naar de snackbar. Ook zeer geschikt voor vegetariërs. En het was zo fijn hier maar ben gewoon vergeten foto’s te maken. Oeps!

Onderbergen 40, 9000 Gent

 

Gent - www.puursuzanne.nl

Ik vind Gent echt een heerlijke stad voor een paar dagen en ga zeker nog een keer terug! Ik heb nog een aantal hotspots op mijn lijstje staan die ik zeker nog wil bezoeken. Ook lijkt het mij heerlijk op in de zomer op het terras te zitten in Gent. Heb jij nog leuke tips? Laat deze dan achter in de reacties.

Volg je mij al via Facebook of Instagram? Ik zou het leuk vinden om jou daar ook te zien.

Laatste berichten van Suzanne (alles zien)