Lissabon, wat een fijne en mooie stad. In september ben ik een paar dagen met Dennis naar deze toffe stad geweest. 16 oktober werd ik 30. Dennis vroeg aan mij: Wat wil je voor verjaardagscadeau? Ik antwoordde: Geen spullen! En zo verraste hij mij met een paar dagen Lissabon. Wat een mooie stad, veel oude gebouwen, veel kleur, een relaxte sfeer, aardige mensen en wat een heerlijk eten.

Ik heb mij prima vermaakt de dagen dat ik in Lissabon was. En wat ook heel erg mee hielp is dat wij prachtig weer hadden. Het was half september rond de 30 graden. Wij hebben heerlijk in onze korte broek door de straten van Lissabon gelopen. Ik heb van deze fijne trip al een aantal foto’s  gedeeld op mijn Instagram maar vind het altijd leuk om nog een aantal tips voor jullie uit te schrijven.

Lissabon is de hoofdstad van Portugal en ligt aan de rivier de Taag. Lissabon is door de Lonely Planet uitgeroepen tot 1 van de beste steden om naar toe te gaan. En dat is niet voor niks. Nu ik deze blog aan het typen ben krijg ik spontaan weer heimwee.

Mijn tips voor Lissabon:

Ga lekker wandelen of fietsen door de stad. Je komt zoveel prachtige gebouwen tegen en laat je verrassen door alle mooie straatjes. Stop onderweg voor een kop koffie en een pastel de nata. Pastel de nata is een typisch Portugees gebakje. Bij bijna elke bakker in Lissabon kan je deze kopen en sommige hotels serveren ze zelfs bij het ontbijt. Het zijn heerlijke taartjes van bladerdeeg en room. Erg lekker met een beetje kaneel. En nu ik dit typ krijg ik weer zin in deze lekkere taartjes. Het wordt tijd dat ik ze zelf eens ga bakken. Hieronder nog even mijn andere eettips. Klik op de groene link op uit te komen bij de website van het restaurant.

The Food Temple

Dit zit echt verstopt in de smalle straatjes van Lissabon. The food Temple is een klein restaurant waar je heerlijk veganistisch kunt eten. Er is niet heel vele keuze want je eet wat de pot schaft. Ik at daar een heerlijke soep, een curry, en een toetje om je vingers bij af te likken. Het eten is echt fantastisch. Zorg wel dat je van tevoren reserveert want heel veel plek hebben zij niet. Helaas was het binnen te donker om foto’s te maken.

Adres: Beco do Jasmim 18, 1100-289 Lissabon

A Cevicheria

Dit visrestaurant was voor mij het hoogtepunt wat betreft eten in Lissabon. Alles is vers en super lekker. Hier is het altijd druk. Dennis en ik wilde hier super graag eten maar waren vergeten te reserveren. Wij komen rond 7 uur aan bij dit restaurant en hebben toen 1,5 uur buiten moeten wachten om naar binnen te komen. Het wachten was zeker geen straf want het was heerlijk weer en wij dronken een heerlijk drankje erbij. Hieronder een aantal foto’s die ik deze avond met mijn telefoon heb gemaakt.

 

Adres: R. Dom Pedro V 129, 1250-096 Lissabon

Lost in

Dit restaurant ligt in de hooggelegen wijk Principe Real, iets voorbij Bairro Alto en heeft een fantastisch uitzicht over de stad. Er zijn hier voldoende vega opties. Er zijn heerlijke curry’s en andere Thaise gerechten. Ik heb hier ‘s avonds gegeten dus zat binnen in het restaurant maar als ik een volgende keer in Lissabon ben ga ik zeker een keer lunchen op het terras. Ik droom nu al weg bij het super mooie uitzicht wat je daar vanaf het terras hebt.

Adres: Rua Dom Pedro V 56 – D , 1250 – 094 Lissabon

Pharmacia

Het indrukwekkende Pharmacia is gevestigd in een voormalig ziekenhuis in de buurt van Santa Catarina. Het interieur van dit restaurant is helemaal in de stijl van een apotheek. Ze hebben het concept tot in detail uitgevoerd. De boter zit in een medicijnpotje, de amuse in een reageerbuis, de gerechten in van die apothekersbakjes en het water in zo’n grote bruine fles. Echt aan elk detail is gedacht. De tuin aan de straatkant is een heel fijn terras. Ooh en ik zou het bijna vergeten maar het eten is heel  lekker!

Adres: Rua Marechal Saldanha nº 2, 1249 Lissabon

Time Out Market

Ga lunchen bij de Time Out Market. Deze foodhall bevind zich in het centrum van Lissabon waar vroeger een markt met onder andere veel verse vis was. Deze markt opende in mei 2014 opnieuw haar deuren. Deze hal is gevuld met 30 verschillende ondernemers met allemaal een eigen verhaal en eigen keuken. Je vind hier dus heel veel verschillende gerechten. Denk aan sandwiches, steak tartare, sushi, taartjes en smoothies. Ook zijn er genoeg vega en vegan opties. En dat is ook ook het leuke van zo’n foodhall. Er is voor iedereen wat wils.

Lissabon - www.puursuzanne.nl

Lissabon - www.puursuzanne.nl

Ik vond Lissabon echt een heerlijke stad voor een paar dagen en ga zeker nog een keer terug! Heb jij nog leuke tips? Laat deze dan achter in de reacties.

Volg je mij al via Facebook of Instagram? Ik zou het leuk vinden om jou daar ook te zien.

Laatste berichten van Suzanne (alles zien)