Het eerste weekend van augustus besloten Dennis en ik spontaan een weekendje weg te gaan in eigen land. Wij gingen naar de Hoge Veluwe en naar Arnhem. Ik was nog nooit in Arnhem geweest en kon mij de laatste keer Hoge Veluwe ook niet herinneren. Het was een super fijn weekend. We zijn op zaterdagochtend vroeg vertrokken richting het Nationaal Park De Hoge Veluwe. We hebben daar lekker gefietst op de gratis witte fietsen en hebben een bezoek gebracht aan Kröller-Müller museum. Daarna zijn we naar Arnhem vertrokken. Wat een leuke stad en wat een toffe plekjes om te eten en te drinken. De leukste plekjes die ik tegen kwam in Arnhem deel ik graag met jullie. Als je op de groene kopjes klikt kom je uit bij de website van het leuke plekje.

Rawsome

Een super leuk rawfood cafe met heerlijke taartjes en sapjes. Ik at daar een heerlijk raw taartje op basis van cashewnoten en dronk daar een heerlijke sapje. Ik lees net op de website dat ze afgelopen donderdag zijn verhuisd en dat het assortiment is uitgebreid. Zo kun je er nu ook salades en sapjes meenemen voor onderweg. Ik geloof dat ik snel eens terug moet.

Burgers & Wijnbar Iveau

’s Avonds aten Dennis en ik bij de Burgers en wijnbar Iveau. Wat een leuke sfeer en wat een super lekker eten. Weet wat je eet vinden ze ook erg belangrijk. Er wordt gewerkt met locale en eerlijke producten. Of zoals ze zelf zeggen: Fast food op een slowfood manier.  Wij kozen voor het voorgerecht een proeverijtje en als hoofdgerecht koos ik voor de vegetarische burger op basis van pompoen. De vegetarische burger wisselt elke 3 weken.

Roof garden Arnhem

Na het heerlijke eten had ik nog zin om een drankje te drinken en kwamen we terecht op het dak van een parkeergarage ook wel Roof garden genoemd. Dennis en ik dronken hier biertjes. Helaas is het nu gesloten maar volgende zomer gaat het dak weer open en kun je daar genieten van muziek, optreden, drankjes en heerlijke vega burgers.

Sons Beekmarkt

Op de zondag bracht ik een bezoek aan de SonsBeekmarkt. Deze markt is elke eerste zondag van de maand van 11.00 tot 18.00 in het Sonsbeek park in Arnhem. Het is een lifestyle markt met heel veel lekker eten om mee naar huis te nemen of daar lekker te snoepen. Ook vind je er leuke spullen voor in huis en kun je goede koffie drinken.

Mimint

Is een super leuk winkeltje met allemaal biologische producten. Deze winkel wordt gerund door Milou. Het is een kleine ruimte maar wat heeft ze veel staan zeg. Echt zo leuk! Ik was haar net aan het opzoeken op Facebook en ik lees dat ze nu ook een Mimint Bio Market heeft geopend samen met haar moeder. Deze Bio market is zoveel mogelijk verpakkings vrij, er wordt vers brood verkocht. Ik geloof dat ik snel een keer terug moet naar Arnhem ;-)

Ben jij wel eens in Arnhem geweest? En zo ja weet jij nog leuke hotspots? Laat ze dan zeker hieronder achter.

Volg je mij al via Facebook of Instagram? Ik zou het leuk vinden om jou daar ook te zien.

Suzanne

Hoofdredacteur
Houdt van: goed en lekker eten | festivals | muziek | chocolade | koffie | dromen | kookt graag met groenten en dan het liefst paprika's | groen is mijn favoriete kleur