Er is een nieuwe hotspot in Den Bosch. Tappunt! Tappunt opende gisteren haar deuren en ik was daarbij. Het is het broertje van M’EAT Bar&Grill. En ook hier zijn de eigenaren de broers Yorick en Lauren Roels.

Tappunt is een hip stadscafé dat zich specialiseert in bier en spijs combinaties. Zij richten zich vooral op de flammkuchen in combinatie met bier. Ik zeg een hele goede combinatie.
Je hebt genoeg keuze uit verschillende flammkuchen en er staan zowel hartige als zoete opties op de kaart. Ook zijn er heerlijke vegetarische combinaties en op verzoek kun je zelfs een vegan optie bestellen. Geen zin in flammkuchen? Dan bestel je toch een heerlijke salade. Ik had deze dag wel zin in een flammkuchen en had direct twee favorieten; flammkuchen met gegrilde groenten en eentje met abrikozen, granaatappel en vanille.

Tappunt heeft een groot speciaal bier assortiment meer dan 60 bieren op fles. Er is zelfs alcohol vrij bier en er staat ook een glutenvrij biertje op de kaart. Naast de bieren op fles zijn er ook een aantal bieren op tap. Deze veranderen steeds met de seizoenen mee. Zo is er nu een heerlijke bokbier die perfect combineert met de flammkuchen met gegrilde groenten.
Ik vind een biertje bij mijn eten super lekker, maar heb soms echt geen idee wat een goede combinatie is. Daarom was ik blij verrast dat  Tappunt werkt met een ‘smaakprofiel’. Dit houdt in dat de bieren zijn ingedeeld in  4 verschillende categorieën:  fruitig/zoet, fris/zuur, vol/complex en hoppig/bitter. Op de Flammkuchen kaart staat bij elke flammkuchen vermeld, uit welke categorie je het beste een biertje kunt kiezen.

En naast bier schenken zij natuurlijk ook frisdrank en kun je er een goede kop koffie bestellen.

Tappunt - Den Bosch

Bij het tappunt kun je terecht voor een lunch,borrel of diner en heeft voor iedereen wel iets op de kaart staan. 
Tappunt

Minderbroedersstraat 28
5211 EL Den Bosch

Ben je binnenkort in Den Bosch? Ga dan zeker langs bij Tappunt voor een heerlijke flammkuchen. 

Lees hier de eerdere blogs die ik over Den Bosch heb geschreven.

Laatste berichten van Suzanne (alles zien)