Ik hou ervan om een weekendje weg te gaan. Echt even weg van thuis en even mijn hoofd leeg te maken. Ik vind het heerlijk om een stad te bezoeken, daar te wandelen en lekker te eten. Dit hoeft voor mij echt niet altijd ver weg te zijn. Zo ging ik vorig weekend samen met mijn vriend Dennis naar de heerlijke stad Antwerpen. Wij kwamen hier om onder andere het foodfestival Antwerpen Proeft te bezoeken.

Antwerpen Proeft is een jaarlijks terugkerend foodfestival aan de Schelde. Dit jaar vond het plaats op 11 t/m 13  mei. Tijdens het festival kan je genieten van heel veel verschillende hapjes. Er worden diverse proeverijen en kookdemonstraties gegeven. Je kunt gerechten kopen bij verschillende foodtrucks maar er zijn ook diverse restaurants aanwezig.

Maar er is natuurlijk meer te doen in Antwerpen. Het is de perfecte stad voor een korte break. Een fijne stad met heerlijke restaurants en leuke winkels, waar ik graag terugkom. Voordeel vind ik dat de stad lekker dichtbij is en makkelijk bereikbaar met de trein is. Wat zijn mijn tips en hotspots in Antwerpen? Ik heb ze voor je op een rijtje gezet:

BÚN 
BÚN

Ben je dol op Vietnamese streetfood? Dan moet, ja echt moet je hier naar toe. Het is een super klein restaurantje met heerlijk eten. Ga en proef het zelf!

Sint-Jorispoort 22, 2000 Antwerpen

Otomat – Pizza

Otomat staat voor lekkere en originele pizza’s. Het is zeker geen standaard pizzarestaurant. Het pizzadeeg wordt gemaakt met Duvel-biergist en krijgt drie dagen de tijd om te rusten en te rijzen. Oooh de pizza’s zijn zo lekker. Ik was hier al eerder geweest toen ik in Gent was en toen ik wist dat er ook een locatie in Antwerpen zat, wist ik dat ik hier naar toe moest. Er is voor iedereen wel een pizza. Ze hebben zelfs een vegan pizza op de kaart staan. En die is echt heerlijk! Oooh en ben je net als ik dol op chocolade? Bestel dan zeker de pizza met Nutella en aardbeien.

Antwerpen - www.puursuzanne.nl

Antwerpen - www.puursuzanne.nl

Van Schoonbekeplein 11
, 2000 Antwerpen

LocalStore

Antwerpen
Antwerpen
Antwerpen

Wil je lekker lunchen? Heb je zin in homemade limonade en lekkere taartjes. Ga dan zeker even langs bij Local Store. Als het mooi weer is kun je genieten van het heerlijke terras. Naast dat je er heel lekker kunt eten, kun je er ook leuke hebbedingetjes kopen.

Everdijstraat 20, 2000 Antwerpen

Hoeked Doughnuts

Deze donuts hebben toch geen uitleg nodig?

Oudaan 4, 2000 Antwerp

 

Stadsbrouwerij De Koninck

Breng ook zeker een bezoekje aan De Koninck als je van bier houdt. Het is een interactief museum. Verspreid over verschillende ruimten staan videoschermen, waar iemand op een laagdrempelige manier je meer uitlegt geeft over bier. Je krijgt uitleg over het brouwproces en het bottelen. Het bezoek eindigt in de bar, waar je verschillende biertjes kunt proberen.

Mechelsesteenweg 291, 2018 Antwerpen

Juttu

Hou je net als ik niet van de standaard winkel ketens? Breng dan zeker een bezoekje aan Juttu. Zij verkopen een combi van fashion, lifestyle en food. Ze verkopen ook heel veel toffe duurzame merken. Echt een heerlijke winkel om doorheen te lopen en een beetje weg te dromen.

Meir 19 2000, Antwerpen

‘t Stad Leest 

Ben je dol op boeken? Loop dan zeker deze unieke boekhandel binnen. Het is echt een prachtige winkel met een mooie selectie boeken.

Steenhouwersvest 16, 2000 Antwerpen

Frites Atelier

Frites Atelier is de luxe frituur van Sergio Herman. Hier staan smaak, ambacht en vakmanschap centraal. Frites Atelier is ontstaan uit liefde voor frites. Hier eet je heerlijke friet met een heerlijke huisgemaakte saus. De friet is lekker knapperig en niet te vet. Ik vond het een beleving om hier een keer te eten. Er worden hier wel andere prijzen gehanteerd dan bij de gewone snackbar.

Korte Gasthuisstraat 32, 2000 Antwerpen

Antwerp City Card

De kaart kun je online kopen of in Antwerpen zelf. Je Antwerp City Card geldt als vervoerbewijs voor bussen en trams van De Lijn en biedt daarnaast heel veel voordelen. Je hebt met deze card gratis toegang tot verschillende musea en korting op verschillende attracties. Dennis en ik hebben onze card onder andere gebruikt voor de bierbrouwerij.

hotel Les Nuits

Dennis en ik sliepen in hotel Les Nuits. We hebben hier heerlijk geslapen en genoten van een fantastische ontbijt. Ze hadden hier echt zoveel zelf gemaakt lekkers staan. Denk aan bananenbrood, verse sapjes, koekjes, potjes met fruit en overnight oats. Alleen al voor het ontbijt zou ik graag weer een keer terug gaan.

Antwerpen het blijft een heerlijke stad! 

Lees ook zeker voordat je naar Antwerpen gaat de blog van Yvonne voor nog meer tips!

Volg je mij al via Facebook,Instagram of Pinterest? Ik zou het leuk vinden om jou daar ook te zien.

Laatste berichten van Suzanne (alles zien)