Er is steeds meer keus als je vegetarisch of veganistisch wil eten in Tilburg. Anne van Anne Travel Foodie weet er alles van; ze eet vegetarisch en woont in Tilburg. Speciaal voor Puur Suzanne maakte ze een top 3 met haar favoriete vega hotspots in Tilburg. Alle drie deze restaurants hebben goede vegetarische en vegan gerechten!

De Groene Chef


Healthy hotspot de Groene Chef zit in Bank15, een creatieve hub op een steenworp afstand van het centraal station van Tilburg. Alles op het menu van de Groene Chef is vegetarisch, veganistisch en vrij van geraffineerde suikers. De Groene Chef kookt zoveel mogelijk met biologische producten en gebruikt totaal geen dierlijke producten zoals zuivel. Alles op het menu is dus lactose vrij en vegan. Veel van de gerechten op de kaart zijn daarnaast ook nog vrij van gluten.
Twee van mijn favorieten gerechten zijn de loaded nacho’s die bij de Groene Chef zo groot zijn als een hoofdgerecht en de Sexy Mexi Bowl; warme Mexicaanse rijst met Pico de Gallo salsa, avocado, nacho’s, aioli en vegan ‘kaas’.
Adres: Spoorlaan 350, Tilburg

Van Planten


Ella startte vorig jaar haar bakkerij ‘Van Planten’, de naam is een grappige verwijzing naar de traditionele bakkersnamen genoemd naar de achternaam van de bakker. Planten verwijst ook naar haar ingrediënten, alles wat Ella bakt is namelijk 100% plantaardig. Je kan het zo gek niet bedenken of bij van Planten hebben ze er een vegan versie van; van frambozen cheesecake tot caramel shortbread. Ze heeft vegan triple chocolate chip cookies en zelf vegan kaascroissants. Van Planten heeft geen pand maar haar gebak is altijd verkrijgbaar bij concept store Velerlei. Je kan bij van Planten ook gebak bestellen voor je vegan verjaardagsfeestje.
Adres: Nieuwlandstraat 47, Tilburg

Sorrynot Sorry


De eerste sorry is doorgekrast want als je gaat eten bij Sorrynot Sorryhoef je je niet schuldig te voelen! Je kan bij deze health bar eten maar hij is voornamelijk populair vanwege zijn bezorgservice. Als je een keer geen zin hebt om te koken maar toch gezond wil eten is Sorrynot Sorry een hele goede optie! De populaire items op het menu zijn hun ramen noodles en pokébowls waarvan beiden een vegetarische en veganistische variant te bestellen is. De ster van de gerechten is hun jackfruit die er voor zorgt dat je geen kip hoeft te eten. Verwacht een kleurrijke rijk gevulde pokébowl als je die besteld; met roze rijst, avocado, vegan kaviaar, soya bonen, wortel, mais en nog veel meer.
Adres: Voltstraat 2, Tilburg

Ga je binnenkort naar Tilburg en wil je nog meer leuke hotspots bezoeken? Klik dan hier voor al Anne’s favoriete food spots in Tilburg.