Vegan eten betekent lang niet altijd dat je alles zelf moet klaarmaken. Je kan er ook gewoon lekker op uit gaan. Ik ga daarom zelf graag naar een grote stad. Daar ontdek je de lekkerste en verassende dingen. Je denkt misschien dat je dat alleen in Amsterdam kunt vinden, maar ga ook eens een keer naar het noorden van het land. Omdat parkeren Groningen bijvoorbeeld goed geregeld is, kan je er zo met de auto naartoe. Daar kan je de leukste en lekkerste dingen ontdekken. Om je daar alvast bij op weg te helpen, vind je hier alvast wat tips.

Veel aandacht voor vegan

Groningen is een superleuk en bruisende stad. Er zijn in Groningen genoeg restaurants die vegan opties aanbieden, maar zijn er ook een aantal volledige vegan restaurants. Zo kun je bij de Herbivoor terecht voor heerlijk vers, biologisch en vegan eten. Ze staan bekend om hun heerlijke salades. Ze koken daar met het seizoen mee en het is daarom altijd een verrassing wat je krijgt.

Een andere gezonde hotspot in Groningen is: Feel Good Groningen. Hier kun je terecht voor de lekkerste sappen maar ook voor een heerlijke vegan brownie. Klinkt goed toch?

Ook pizza

Ook kun je gewoon voor een pizza gaan natuurlijk. Bij Buurman & Buurman kun je terecht voor een heerlijke vegan pizza’s. Er staan een aantal vegan pizza’s standaard op de kaart, maar  ze kunnen op verzoek pizza ook vegan voor je maken. Hier schijn je de beste pizza’s van Groningen te kunnen eten.

Meenemen naar huis

Je kan natuurlijk ook de lekkere dingen die je in Groningen hebt leren kennen meenemen naar huis. Zo biedt Feel Good Groningen ook verse maaltijden aan die je kunt invriezen. Zo kun je dagen later nog nagenieten van je mini tripje.

Ook in andere steden

Vegan hotspots kun je ook ontdekken in andere steden. Rijd er lekker heen, zet je auto op een beschermde plek en ga ontdekken en genieten. Zet de app Happy Cow op je telefoon, via deze app kun je gemakkelijk horeca vinden, die vegan maaltijden aanbieden. Ik vind het altijd heerlijk om door een nieuwe stad te lopen en de verschillende leuke eetgelegenheden te ontdekken. Ik haal ook vaak eten af en eet dit dan op in een fijn stadspark.

Naar welke stad ga jij het liefste toe? 

Laatste berichten van Suzanne (alles zien)