Meer en meer mensen kiezen voor een plantaardige, vegetarische of vegan leefstijl. Dit is niet alleen beter voor het milieu, maar ook voor onze gezondheid en het natuurlijk het verminderd dierenleed. In Amsterdam is deze transitie goed zichtbaar want de vegan restaurants knallen als paddenstoelen uit de grond. Inmiddels telt onze hoofdstad al meer dan 50 vegan restaurants. Maar bij welke restaurants kun je het lekkerste eten als je een dagje naar Amsterdam gaat? In dit artikel vind je de leukste vegan hotspots van Amsterdam. 

Rainbowls

Om met een gezonde start te beginnen, kun je een bezoekje brengen aan Rainbowls. Een plantaardig café waar ze koudgeperste sappen, smoothie bowls, açaí bowls, gebakjes en koffie serveren. De bowls zijn niet alleen erg lekker, maar ze zien er ook nog eens geweldig mooi uit. 

Margo’s

Margo’s is een klein bakkerijtje midden in de Jordaan waar je terecht kunt voor overheerlijke sandwiches, American style koekjes en koffie. De beste reden om naar Margo’s te gaan zijn echter de vegan croissants. Deze zijn zo goed dat ze niet te onderscheiden zijn van croissants die gemaakt zijn van dierlijk boter. Alles wat hier wordt verkocht is biologisch, fairtrade en duurzaam geproduceerd.

Margos

Bataat

Bij Bataat kun serveren ze heerlijke vegan en glutenvrij ontbijt, lunch, taarten en high tea. Alles wat ze hier verkopen is zoveel mogelijk met bio-, seizoens- en lokale producten bereid. Bataat is een klein gezellig restaurantje met een huiselijke sfeer. Er worden volwaardige maaltijden geserveerd voor een zeer schappelijke prijs. 

Bataat

Wild and the Moon

Wild and the Moon pas net geopend in Amsterdam en komen overwaaien vanuit Frankrijk. Het credo van het restaurant is dat voedzaam eten niet alleen goed moet zijn voor de planeet, maar vooral ook lekker moet zijn. Gerechten die op de kaart staan zijn o.a. een herfst proteïne bowl, Bahn mi (een Vietnamese sandwich, maar dan vegan) en raw chocolade pudding voor de zoete trek. Alles is huisgemaakt, glutenvrij, plasticvrij en zonder toevoegingen. 

Madre

Madre is een van de nieuwste hotspots in Amsterdam. Het is een Mexicaans restaurant ontstaan uit liefde, liefde voor goed eten en voor onze planeet. Het leuke aan Madre is dat het zichzelf presenteert als een modern Mexicaans restaurant, maar nergens het woord ‘vegan’ noemt. Waarom moet eten als ‘vegan’ bestempeld worden als het gewoon hartstikke goed is? Als je het eten hier proeft begrijp je waarom dit ook volledig overbodig is.

Vegan Junkfood Bar

Zin om lekker te snacken? Dan is de Vegan Junkfood Bar the place to be! De kleurrijke gerechten zijn niet alleen een genot voor het oog maar zijn ook om te smullen. Ze hebben meerdere locaties in Amsterdam en breiden ook uit naar andere plaatsen in Nederland.

Bonboon

Bonboon is een vegan fine dining restaurant op de KNSM-eilanden. Dit knusse huiskamer restaurant serveert een drie, vier of vijf gangen menu waarbij je zelf mag kiezen welke gerechten je eet van de kaart. Bonboon is een van de beste vegan restaurants van Amsterdam. Dit restaurant wordt gerund vanuit liefde voor de dieren en waar gasten een ontspannen avond kunnen genieten. 

Bonboon

Vegan Sushi Bar

Amsterdam heeft drie vegan sushi restaurants, waarvan de Vegan Sushi Bar twee locaties heeft in Amsterdam. Het enige dat de Vegan Sushi Bar uit de zee vist is plastic. Dit restaurant biedt verschillende vegan sushi aan die niet alleen heerlijk zijn maar er ook nog eens geweldig en kleurrijk uitzien. 

Men Impossible 

Houdt je van Japans eten? Dan ben je bij Men Impossible aan het juiste adres. Hier kun je genieten van allerlei heerlijke Japanse gerechten, maar ze staan vooral bekend om hun Ramen. Men Impossible wil met het menu dat zij serveren Co2 reduceren en met elkaar op deze manier de toekomstige generaties beschermen. 

Ben je benieuwd naar nog meer vegan (friendly) restaurants voor jouw bezoekje aan Amsterdam? Ga dan naar de website van RestauPlant voor een overzicht van meer dan 250 restaurants.